Deel dit artikel
-

Helft retailers werkt samen met slechts één of twee vervoerders

De helft van de Nederlandse bedrijven met logistieke processen (51 procent) werkt slechts samen met één of twee vervoerders. Dat blijkt uit onderzoek van verzendplatform Wuunder, uitgevoerd onder bijna driehonderd verantwoordelijken voor het logistieke proces binnen Nederlandse bedrijven.

Eén op de vijf (21%) kiest voor een meer diverse aanpak door met drie of vier vervoerders in zee te gaan. Voor dertien procent van de bedrijven valt de keuze op een samenwerking met vijf of meer vervoerders.

Met hoeveel vervoerders bedrijven ook werken, de samenwerking wordt in elk geval regelmatig onder de loep genomen. Als bedrijven bijvoorbeeld merken dat de leverkwaliteit daalt, gaat zestig procent op zoek naar alternatieven. Deze dalende leverkwaliteit zorgt immers bij 61 procent van de bedrijven voor een hogere werkdruk voor de klantenservice. Als het gaat om tariefwijzigingen, zijn retailers iets minder snel geneigd om andere opties te onderzoeken. Toch kijkt 41 procent van de bedrijven bij een tariefstijging naar alternatieve vervoerders.

Driekwart van de retailers (74%) is echter tevreden over de partner(s) waar zij mee samenwerken. En dat blijft toch het belangrijkste criterium voor een samenwerking.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond