Deel dit artikel
-

123inkt.nl mag cartridges huismerk blijven verkopen

Webwinkel 123inkt.nl heeft voor de rechter een octrooigeschil van Samsung gewonnen waardoor het tonercassettes van zijn huismerk mag blijven verkopen.

Het gebruik van een bepaalde chip in de tonercassettes zou inbreuk maken op een patent van de Zuid-Koreaanse fabrikant. De Nederlandse rechter is het daar echter niet mee eens. Hij acht de Samsungtechniek niet zo vernieuwend dat het beschermd kan worden.

Had de rechter anders geoordeeld dan had 123inkt de cassettes voor Samsungprinters uit de schappen moeten halen. De Zuid-Koreanen zouden dan als enige mogen bepalen welke cassettes in hun printers mogen zitten.

“Onze huismerkcartridges zijn gemaakt met respect voor intellectuele eigendommen zoals patenten. Onze klanten vinden het belangrijk dat er een betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig alternatief wordt geboden voor hun printercartridges. De rechter is het met ons eens dat het octrooi van Samsung waarschijnlijk nietig is en wij kunnen onze huismerkcartridges dus blijven verkopen”, zegt Gerben Kreuning, 123inkt.nl-directeur.

Foto: Vernon Chan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond