Deel dit artikel
-

3D-printerbedrijf MakerBot mogelijk verkocht

3D-printerfabrikant MakerBot is in gesprek met branchegenoot Stratasys voor een overname. Dat melden diverse Amerikaanse media. Stratasys richt zich nu vooral op de professionele markt, maar zou met MakerBot de consumentenmarkt kunnen betreden.

MakerBot is een van de belangrijkste fabrikanten van betaalbare 3D-printers met een verwachte omzet van vijftig miljoen dollar dit jaar. De belangrijkste producten zijn de Replicator 2 en de meer geavanceerde Replicator 2X, die ruim tweeduizend dollar kosten.

Hoe serieus de gesprekken zijn, is niet duidelijk. MakerBot zou ook bezig zijn geweest op nieuwe financiering te regelen van 25 miljoen dollar. Een belangrijke investeerder is Amazon CEO Jeff Bezos. Het amper vier jaar oude bedrijf heeft afgelopen week net een 3D-printerfabriek geopend in Brooklyn (foto boven). Een belangrijke klant is Ford Motor. Er zouden twintigduizend 3D-printers zijn verkocht.

Overigens heeft Amazon inmiddels een eigen sectie voor 3D-printers gecreëerd, waar ook een aantal printers van andere bedrijven te koop zijn.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond