Deel dit artikel
-

‘Achteraf betalen blijft groeien’

De Nederlandse consument betaalt graag en steeds vaker niet tijdens het online winkelen maar achteraf. Volgens Afterpay zijn ook de gemiddelde onderwaarden hoger dan bij andere betaalmethodes.

“Iedere consument die achteraf betalen voor het eerst gebruikt, doet dat in het daarop volgende jaar nog vier keer. Het is een betaalsysteem waar ze loyaal aan zijn”.

Cijfers gaf Redmer de Vries van de Arvato-dochter vanochtend niet tijdens het Online Betaal Congres in Houten. Hij, maar ook Klarna, melden wel aanhoudende groeicijfers voor deze betaalvorm. “De eerste cijfers van 2015 laten dat ook zien.”

Met achteraf betalen worden ook de eerste stappen in de offline retail gezet. Kledingwinkel Open32 rustte 65 filialen uit met Afterpay. Toen werd ook duidelijk dat een dergelijke integratie technisch complex is en niet werkt als de medewerkers in de winkel het niet ondersteunen. Zij moesten goed getraind worden om de ‘marketingtool’, want zo wordt het systeem in de winkel beschouwd, efficiënt in te zetten.

René Wietsma: “Winkels vertellen ons dat het bijvoorbeeld voor kleding een handige betaalmethode is. De klant kan kleding mee naar huis nemen voor partner of kinderen en hoeft pas te betalen nadat de kleding is gepast” en eventueel deels geretourneerd.

Wietsma roept 2015 uit tot het jaar van de wallets, de mobiele digitale portefeuilles. Ook zijn werkgever wil zich nestelen in de mobiele service-apps die Rabobank, Mastercard en later mogelijk ook Apple en Google aan de kassa’s willen laten verschijnen. Vooralsnog hebben de digitale portefeuilles in Nederland geen schaal.

Achteraf betalen blijkt vooral conversieverhogend te werken bij mobiele e-commerce. Afterpay gaf geen cijfers, de CEO van Klarna gaf onlangs dit beeld:

Deel dit bericht

3 Reacties

Adriaan Hebly

En nu nog Achteraf Betalen voor de online B2B handel…:-))

F

incassobureau en deurwaarders ook al aan het werk?

AfterPay

AfterPay heeft ook een B2B Achteraf betaalmethode. Facturatietraject, debiteurenbeheer en betaalrisico wordt volledige van u overgenomen. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden, neem contact op met de sales afdeling van AfterPay! 0513 – 744 110 of sales@afterpay.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond