Deel dit artikel
-

Betaalbedrijf AfterPay naar Bertelsmann

Het Nederlandse AfterPay uit Heerenveen komt voor een onbekend bedrag in handen van arvato Financial Services Group van Bertelsmann. De overname biedt Afterpay kansen om haar Europese ambities snel en gedegen vorm te geven, zegt directeur/eigenaar Stefan van den Berg.

‘Door de aankoop van AfterPay kunnen wij onze klanten binnen Europa de populaire betaalmethode van betaling via factuur, Direct debit of digitale nota bieden, met betaalgarantie voor de retailer’, laat Van den Berg in een verklaring weten.

Afterpay is net als Klarna een toeleverancier bij webwinkels. Ze bieden consumenten de mogelijkheid om aankopen achteraf te betalen. Dat is in feite de ouderwetse acceptgiro in een nieuw digitaal jasje. Uit recente cijfers van onderzoeker GfK blijkt dat 39 procent van de Nederlanders er de voorkeur aan geeft om een digitale aankoop achteraf te betalen.

De samenwerking met arvato dateerde al van langere tijd. Ooit was de Nederlandse dienstverlener korte tijd in handen van Wehkamp-moeder RFS Holland Holding, daarna werd het bedrijf verzelfstandigd.

Van den Berg heeft afgesproken dat Afterpay in Heerenveen blijft, zo weet de Leeuwarder Courant.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond