Deel dit artikel
-

Airbnb voor fietsen Spinlister naar Nederland

Het Amerikaanse platform Spinlister, een soort Airbnb voor fietsen, breidt uit naar Europa en is inmiddels ook in Nederland beschikbaar.

Bij Spinlister bieden particulieren hun eigen fiets te huur aan. Gemiddeld rekent men tien euro per dag. Voor een racefiets kan dat veertig euro zijn. Spinlister brengt kosten in rekening voor de bemiddeling.

De startup kende een nogal rommelige start. Een jaar geleden begon men in New York en San Francisco. In september volgde de introductie voor heel de VS. Kort na de naamsverandering (Liquid) werd de site alweer gesloten. Eerder dit jaar keerde Spinlister weer terug, met een nieuw management. Oprichters Will Dennis en Jeffrey Noh gingen wat anders doen.

Was Spinlister eerst een website, inmiddels is er een iPhone-app en is de dienst internationaal beschikbaar. Wel gaat het nog om vermeldingen in grote steden als Berlijn, Bern, Madrid, Barcelona, Kopenhagen, Tokio, Singapore en Sydney en worden de prijzen nog in dollars aangegeven. In Noord Amerika zijn reeds vijftienhonderd fietsen aangemeld. De Nederlandse selectie – met verhuurders uit Amsterdam en Utrecht – is daarentegen nog bescheiden.

Interim CEO Marcelo Loureiro vertelde aan The Next Web dat het aanbod later dit jaar wordt uitgebreid naar onder meer surfplanken, skateboards en ski’s. DSpinlister wil de site voor de verhuur van sportaccessoires worden, wellicht omdat de verhuur van fietsen alleen te weinig opbrengt. Reeds eind augustus wordt de Android-app verwacht.

Deel dit bericht

5 Reacties

Arjan

10 euro voor een fiets? 40 voor een racefiets? Je hebt een auto voor dat geld…. good luck!

Emile

Of je koopt er eentje op Marktplaats voor. Nee, geen bestaansrecht in NL althans.

Maurice

In steden als NY en San Francisco heeft niet iedereen een fiets. Wellicht is huren dan een optie. Maar wij zijn zo’n fietsland, je huurt hier geen fiets, die leen je desnoods van je buurman.

Met wielrenfietsen die je leent, moet het ook maar net de juiste maat zijn en de manier waarop stuur en zadel zijn afgesteld. Ik denk niet dat fanatieke wielrenners graag willen dat vreemden aan hun instellingen zitten.

Marcel

Denk dat zoiets interresanter is voor andere zaken waaronder electronica, de volgende zaken zijn wellicht handig om te huren:
– Beamer
– Hogedruk spuit
– Andere dure klusgereedschappen
– Aanhangwagen
Of ik zulke zaken echter graag onderling zou willen huren/verhuren. Ga dan liever toch naar een bedrijf.

Dave

In Amsterdam koop je voor 15 euro een fiets, weinig kans van slagen in Nederland dus. Denk idd dat de kans groter is met dure apparatuur.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond