Deel dit artikel
-

Amerikaans bedrijf koopt reiswiki World66

Het Amerikaanse e-commerce bedrijf Internet Brands heeft de reiswiki's World66 en Wikitravel gekocht. World66 is opgezet door de Nederlanders Richard en Douwe Osinga. Zij zullen niet in dienst treden bij Internet Brands, maar wel een adviserende rol hebben. Betrokken partijen maken geen overnamebedragen bekend.

De overname werd gisteren bekendgemaakt in een persbericht. In Nederland berichtte Marketingfacts over het nieuws.

Op World66 staan meer dan 77.000 artikelen over zo’n 20.000 bestemmingen overal ter wereld. Alle informatie wordt geleverd door reizigers, zoals beschrijvingen van bezienswaardigheden, hotels en restaurants.

Een samenwerking tussen World66 en Wikitravel, lag voor de hand, vertelt Richard Osinga. “Ik had al wel eens gedacht: is het niet onhandig dat de twee grote wiki reisgidsen niet samenwerken?” Osinga had in het verleden al wel eens contact gezocht met de Amerikanen achter Wikitravel, maar tot daadwerkelijke samenwerking was het nooit gekomen. Osinga: “Nadat wij waren benaderd door Internet Brands kregen we te horen dat zij het plan hadden ook Wikitravel over te nemen. Dat vond ik erg leuk, omdat het uiteindelijke het doel is om een reiswiki te hebben met voor alle bestemmingen de beste informatie.”

De komende periode zullen World66 en Wikitravel als twee afzonderlijke sites blijven bestaan, vertelt Osinga. De verschillen tussen de sites zullen, vermoedt hij, juist sterken worden benadrukt. De eigenaren van Wikitravel gaan, in tegenstelling tot de mannen achter World66, wél werken voor Internet Brands. Osinga: “Zij zullen de ontwikkelingen vormgeven.”

World66 verdient geld aan het plaatsen van advertenties via Google AdSense. De site werkt niet met directe adverteerders. AdSense is voor een site als World66 zeer geschikt, vertelt Osinga. “World66 heeft ontzettend veel pagina’s, over heel veel verschillende bestemmingen. De afzonderlijke pagina’s hebben relatief kleine bezoekersaantallen, maar zijn wel interessant voor adverteerders die bijvoorbeeld een hotel of restaurant op een specifieke locatie hebben.” Wikitravel werkt niet met advertenties volgens Osinga. Als Internet Brands gaat experimenteren met nieuwe commerciële modellen, zal dat daarom, denkt Osinga, het eerst bij World66 zijn. “Onze community staat minder onwelwillend tegenover commerciële uitingen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond