Deel dit artikel
-

‘Microsoft koopt patenten Netscape’

Microsoft neemt voor 1 miljard dollar achthonderd octrooien over van America Online (AOL). Volgens insiders gaat het om octrooien van Netscape.

Microsoft krijgt in totaal 1100 octrooien van AOL, waarvan driehonderd als licentie. In het persbericht dat vandaag is uitgegeven, wordt niet genoemd om wat voor octrooien het gaat, maar volgens AllthingsD zou het gaan om octrooien van Netscape. Microsoft koopt niet de merknaam.

Netscape was ooit de belangrijkste browser op de markt en is voortgekomen uit zijn voorganger Mosaic. Vanaf 1996 kreeg Netscape steeds meer concurrentie van Internet Explorer en in november 1998 kocht AOL de onderneming voor 4,2 miljard dollar.

De laatste versie van Netscape verscheen in 2007, en was toen al grotendeels gebaseerd op de broncode van het opensource-project Firefox. De domeinnaam Netscape.com wordt niet meer actief gebruikt en verwijst naar AOL.

Wat Microsoft precies wil met verouderde technologie is niet bekend. Behalve browsers ontwikkelde Netscape ook servertechnologie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arnoud

Server technologie van Netscape is bij Sun en dus nu Oracle terechtgekomen dus deze zitten niet in de deal. Gaat vermoedelijk om Javascript, cookies en SSL.

Overigens is de kop niet goed: “Aol VERKOOPT patenten Netscape” of nog beter “Microsoft koopt patenten Netscape”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond