Deel dit artikel
-

Apps voor Windows 8 amper gebruikt

Apps voor Windows 8 worden nauwelijks gebruikt. Dat blijkt uit een studie van Soluto onder ruim 10.000 gebruikers. In de pc-omgeving wordt een app gemiddeld 1,5 keer per dag opgestart, in een tabletomgeving is het echter nauwelijks beter.

Tabletgebruikers komen aan een gemiddelde van 2,7 keer per dag, een opmerkelijke score omdat op de meeste Windows 8-tablets apps de belangrijkste software zijn.

Maar de cijfers zijn nog veel dramatischer: bij desktop- en laptopgebruikers gebruikt zestig procent een Metro-app maar een keer per dag. Op een tablet is het altijd nog 44 procent.

Buiten de door Microsoft reeds voorgeïnstalleerde apps worden nauwelijks andere apps gebruikt. Alleen Netflix haalt de top tien. Pas op de veertiende plaats staat Google Search. Het meest gebruikt zijn de communicatie-apps van Microsoft, zoals Mail en Messaging.

De cijfers zijn geen goed nieuws voor software-ontwikkelaars. Voorlopig wordt er nog nauwelijks verdiend aan apps, simpelweg omdat ze nauwelijks gebruikt worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond