Deel dit artikel
-

Bedrijf voor Bluetoothreclame failliet

Het Amsterdamse bedrijf Bluetoothreclame, dat reclame verzond via Bluetooth en actief was op het gebied van mobile ticketing, is failliet.

De onderneming trok in 2007 voor het eerst de aandacht met campagnes van Ford, AutoTrack, The Society Shop en een aantal winkels in Emmen. Via de Bluetoothverbinding konden over korte afstanden reclameberichtjes worden verstuurd.

Bluetooth-reclame is nooit van de grond gekomen, onder meer vanwege allerlei discussies over de privacy. Iedereen die een winkel passeerde en een mobiele telefoon had met open Bluetooth-verbinding kon met reclameboodschappen worden bestookt. Bluetoothreclame had daarvoor een oplossing bedacht: Wie een bericht weigerde werd nooit meer – op die lokatie – lastig gevallen.

Een hoogleraar van de Californische Stanford Universiteit geloofde er enkele jaren geleden nog wel in: hij heeft een ton in het Amsterdamse bedrijf gestopt. Later staken SMS-bedrijf Telefuture en mobiel internetbedrijf IMCI enkele tonnen in Bluetoothreclame.nl

In 2009 werd Bluetooth-marketing.nl overgenomen. Klanten van de afgelopen jaren waren onder meer Puma, JCDecaux, Puma, WarChild en GVB.

Het faillissement werd 13 december uitgesproken.

Deel dit bericht

3 Reacties

Dirk de Kok

jammer! Ja bluetooth is nooit iets geworden. Op naar het volgende avontuur jongens!

Rolf

Erg jammer een leuk project alleen Bluetooth is het toch niet helemaal geworden.

Marielle

Reclame verzenden via Bluetooth is al langer dood 😉
Onze laatste landelijke campagne, 2009, voor Reebok, 52 winkels, is volgens mij ook de laatste grote Bluetooth campagne geweest!
Wij zagen al de snelle opmars van de smartphone en dus van mobiele websites en apps…
PINKEYEmobile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond