Deel dit artikel
-

Bend it, bend it, just a little bit!

Na antennegate kampt Apple nu met Bendgate. Met name de nieuwe iPhone Plus 6 kan in een strakke broek krombuigen. Het leverde vooral een enorme hoop grappen op. De realiteit: andere mobiele telefoons kunnen ook buigen.

De nieuwe iPhones zijn een stuk dunner dan de vorige modellen, namelijk 6,9 millimeter, en dat heeft zo zijn nadelen. Met name de langere iPhone 6 Plus lijkt gevoelig voor drukkrachten. Dat komt deels door het gebruikte aluminium. De vraag is alleen of het probleem echt serieus is. Niet iedereen die de iPhone in zijn broekzak draagt, heeft klachten. Het probleem lijkt vooral te ontstaan als gebruikers gaan zitten.

Apple heeft overigens in uitzonderlijke gevallen vervanging toegezegd, maar eist wel een visuele mechanische inspectie. Wat die precies inhoudt is nog niet helemaal duidelijk.

Het is niet voor het eerst dat mankementen bij iPhones aan het licht komen. Eerder was er al eens antennegate, waarbij het bereik wegviel als de iPhone op een bepaalde manier werd vastgehouden. Het bedrijf is zo geheimzinnig met nieuwe iPhones dat die vermoedelijk onvoldoende ‘in het wild’ getest worden.

YouTuber Unbox Therapy (Lewis Hilsenteger) heeft inmiddels aangetoond dat ook HTC One M8, Nokia Lumia, de iPhone 5S en MotoX enigszins buigen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond