Deel dit artikel
-

C&A begint met Click & Collect

C&A probeert internetklanten naar de winkel te lokken en gaat online bestellingen daarom gratis afleveren in de fysieke winkel.

Click & Collect, zoals de bezorgoptie is gedoopt, is vooralsnog enkel beschikbaar in het thuisland, Duitsland. Daar is het beschikbaar in alle circa vijfhonderd filialen.

Een woordvoerder zegt dat het bedrijf hiermee vorm geeft aan zijn multichannelstrategie en, voor de consument, een eenduidige merkbeleving neerzet.

De bezorgoptie is niet in Nederland noch in andere Europese C&A-landen beschikbaar. Het ligt voor de hand, dat de ervaringen op het thuisland na de decembermaand worden geëvalueerd met het oog op uitrol naar andere landen.

In Nederland nam Blokker vorige maand een vergelijkbaar systeem in gebruik. Alle winkels hebben sinds een paar weken een afhaalpunt voor internetbestellingen. Albert Heijn beproeft sinds twee weken voor bol.com een vergelijkbaar model in 59 supermarkten. Dat moet volgend jaar landelijk dekkend worden aangeboden.

Deel dit bericht

8 Reacties

Harmen Visscher

Ter info: De Belgische online shop van C&A heeft dit al sinds de start (nu enkele maanden geleden).

Erwin Boogert

Dank Harmen, dat was me niet bekend.

Rick

Blijft natuurlijk vreemd om online C&A bestellingen op te mogen halen in de fysieke C&A winkel. Die producten zouden er gewoon moeten liggen. De bezorgkosten vervallen maar parkeerkosten en extra tijd krijg je er voor terug. BOL aanpak met AH is veel logischer omdat de BOL producten normaal gesproken niet in de AH liggen en je voor je boodschappen toch al in de AH moet zijn.

Michelle Theeuwen

@Rick, ik vind dit juist een vooruitgang. Op deze manier kun je gedeeltelijk in kaart brengen wat het effect van online is op de offline verkoop. Veel online marketeers lopen er tegen aan dat online als oriëntatie middel wordt gebruikt, en de aanschaf vervolgens in de winkel gebeurd. Met click en collect breng je daar verbetering in aan.

Daarbij ben ik van mening dat het voor de consument ook van toegevoegde waarde is. Je kunt online een keuze maken en er vervolgens vanuit gaan dat de producten in de winkel aanwezig zijn om te passen.

Ed

Duitsland is het thuisland van C&A? Heb ik iets gemist? Ik dacht dat de Brenninkmeijers Nederlanders waren.

Hens

Volgens http://nl.wikipedia.org/wiki/C%26A en de eigen website (http://www.c-and-a.com/nl/nl/corporate/company/over-ons/historie/) van C&A is het een van oorsprong Nederlands bedrijf (eerste winkel in Sneek), dus niet Duits. Dat de oprichters (misschien?) van Duitse oorsprong waren is daarbij niet van belang.

Sanne

Ahum… Duitsland is NIET het thuisland van C&A. Dit jaar vieren we het 175 jarige bestaan van het allereerste filiaal in Sneek. En daar zijn we trots op 🙂

Jan Libbenga (Emerce)

C&A is bestuurlijk gezien allang geen Nederlands bedrijf meer, met Europese hoofdkantoren in Vilvoorde (België) en Düsseldorf (Duitsland). C&A Retail GmbH zit zelfs in Zug. De oorsprong ligt ook in Duitsland, in Mettingen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond