Deel dit artikel
-

Cistron start weer met ADSL diensten

Serviceprovider Cistron , dat drie weken geleden failliet ging, is weer gestart met het aanbieden van ADSL-internettoegang. In de nieuwe situatie koopt het bedrijf capaciteit in bij Bbned, onderdeel van Telecom Italia. Directeur Danny ter Haar verwacht "enkele duizenden" klanten aan te trekken.

De ADSL-diensten van Cistron Telecom kwamen na 17 september abrupt ten einde. De telecom-tak van het bedrijf ging die dag failliet, nadat Nortel onmiddellijke betaling van geleverde goederen had geëist.

Zusterbedrijf Cistron Internet Services heeft deze week de ADSL-diensten weer in gang gezet. Het verschil met de oude situatie is dat het bedrijf de kapitaalkrachtige onderdelen niet meer in eigen hand heeft, maar extern inkoopt. Hiertoe is een overeenkomst gesloten met breedbandprovider Bbned, onderdeel van Telecom Italia. De nieuwe naam voor de operatie is Cistron Broadband ADSL.

Uit de woorden van directeur Danny ter Haar valt te concluderen dat deze oplossing voor klanten minder gunstig is dan voorheen. "Met het oude concept boden wij unlimited ADSL toegang. Bbned doet dat nu nog niet". Daarnaast zijn de abonnementen duurder dan voorheen. Voor 44 euro levert Cistron een maand lang downloadsnelheden van 512 Kbps. Een snelheid van 1024 Kbps kost 69 euro en 2048 Kbps kan tegen 89 euro worden geleverd. De bedragen zijn inclusief omzetbelasting. In alle drie de gevallen kunnen klanten gelijktijdig internet en telefoneren.

Ter Haar verwacht niettemin weer volop klanten aan te kunnen trekken. "Ons bereik is groter geworden. We beginnen nu met line-sharing in 25 centrales, terwijl dit er voorheen drie waren. Ik verwacht binnen een aantal maanden enkele duizenden klanten aan te trekken".

Deel dit bericht

2 Reacties

ferry dijkstra

erg netjes is het natuurlijk niet, je zult maar schuldeiser zijn van het oude cistron, maar goed, zo is het nu eenmaal geregeld in dit land. toch wens ik cistron "nieuwe" heel veel succes met hun strijd tegen het monopolie van de KPN, laat het niet een strijd tegen molens worden.

Pony

Nou ik denk dat het mede door KPN is dat de zaak toen over de kop is gegaan, KPN lijkt net als British Telecom uit een andere tijd te komen, kijk eens naar Cistron en hun gigantische kennis die ze ook met hun DEBIAN GNU/Linux tentoonstellen, dat is iets van deze tijd, niet bellen naar de KPN als je ADSL het niet doet en dan na 4x vragen elke keer moet antwoorden … nee meneer geen windows linux .. *zucht*. KPN moet het 'los' laten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond