Deel dit artikel
-

Donald Duck straks alleen op tablet?

Uitgever van stripboeken DC Comics zegt dat de digitale verkoop van zijn strips met 197 procent is gestegen en gaat daarom ook zijn nieuwste strips digitaal ter beschikking stellen.

De strips zullen voortaan maandelijks worden verkocht via de Kindle Store van Amazon, iBookstore van Apple en de Nook Book Store van Barnes & Noble, een grote boekenverkoper in de VS.

DC Comics verkocht al strips digitaal, maar voor de nieuwste titels was men aangewezen op de ComiXology-app of de app van DC Comics zelf.  Andere uitgevers zullen DC Comics nu vermoedelijk met argusogen volgen.

DC Comics, onderdeel van Time Warner, stond onder meer aan de wieg van Batman.

Deel dit bericht

5 Reacties

Paul Haarman

Dat geeft maar weer eens aan dat digitaal uitgeven echt loont. Kom op uitgevers van kranten en bladen: tijd om het roer om te gooien. Papier heeft geen toekomst meer, hoe lastig het ook is om van iets vertrouwds afscheid te moeten nemen. Verkoop die persen en go digital! Zorg dat je niet als laatste de onvermijdelijke switch maakt.

Willem

Ik weet niet wat het vermag om digitaal te gaan. Ik stel me zo voor dat het gemakkelijker wordt om fan-strips te maken, (kids: cut&paste je eigen stripvariant bij elkaar) , hoe beheers je dat qua rechten etc. Dat het onvermijdelijk is wil ik wel geloven, maar welke ontwikkelingen roept deze mediumverandering op?

eimrt

@Paul: 197% van niks is natuurlijk nog steeds niks.
Denk ook dat op termijn digitaal het wel overneemt, maar nu loont het nog echt niet. Voor e-books wel, maar tijdschriften echt nog niet.

Bas

Misleidende titel. De uitgever van Donald Duck heeft niets te maken met de inhoud van het persbericht. Buiten dat wordt er gezegd dat de titels OOK op een tablet verschijnen en wordt er met geen woord gerept over het niet meer op papier uitbrengen van strips.

Martijn

Een toename van 197% zegt inderdaad niets over de aantallen of dat de fysieke distributie ineens zal stoppen, maar het geeft wel weer dat ook deze markt in beweging is. Ook de tijdschriften zullen op korte termijn voor een groot deel digitaal zijn. Kijk maar naar de filmwereld, een paar jaar geleden geloofde ook niemand dat dit volledig naar digitaal zou gaan, maar daar lijkt het nu toch wel naar toe te gaan.
Ik geloof niet dat binnen twee jaar geen fysiek materiaal gelezen zal worden, maar een bedrijf dat een toename wil in de omzet zal wel met digitaal moeten starten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond