Deel dit artikel
-

EBay en Walmart optimaliseren zoekmachines

EBay en warenhuis Walmart zijn drukdoende om hun eigen online zoekmachines te optimaliseren. De resultaten bleven te veel achter vergeleken met het grote voorbeeld Amazon.com.

EBay heeft volgens Reuters 150 ontwikkelaars aangetrokken om de zoekmachine op zijn eigen site te optimaliseren. Sommigen van hen werden zelfs weggekocht bij Microsofts Bing.

De nieuwe zoekmachine Cassini van de veilingsite wordt volgend jaar uitgerold. Cassini geeft niet alleen veel uitgebreidere resultaten weer, inclusief foto’s, maar houdt ook rekening met het profiel van de gebruiker. Daarbij wordt onder meer gekeken naar aankopen en zoeksessies uit het verleden. Op deze manier hoopt eBay de omzet te verhogen.

Warenhuis Walmart heeft zijn nieuwe zoekmachine al afgerond. Belangrijkste eigenschap is dat de software synoniemen weergeeft als consumenten naar producten zoeken. De zoekmachine weet bijvoorbeeld dat met ‘patiomeubelen’ ook ‘tuinmeubelen’ en omgekeerd hetzelfde product wordt bedoeld.

De sites gaan direct concurreren met Google, die al langere tijd visuele herkenning gebruikt om producten te indexeren.

Deel dit bericht

2 Reacties

DennisG

Wauw.. beetje erg oud nieuws hier.
De initiatieven van eBay om een betere zoekmachine te bouwen zijn al gestart in 2009!, waarbij eind 2008 een bedrijf werd aangekocht: Positronics: http://ebayinkblog.com/2009/01/08/ebay-acquires-positronic-inc/

Redactie

De aankoop van een externe bedrijf is dan ook niet het nieuws dat we nu brengen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond