Deel dit artikel
-

Etsy spreekt op Emerce eDay 2012

Dr. Professor Stinchcomb, zoals vrienden hem ook wel noemen, is een van de sprekers op Emerce eDay. Met oprichter Rob Kalin stond hij aan de wieg van Etsy.com.

In het dagelijks leven heet hij Matt Stinchcomb en werkt hij vanuit New York aan de Europese uitrol van handelssite Etsy. Daarvoor kreeg zijn bedrijf afgelopen voorjaar nog een kapitaalinjectie van veertig miljoen dollar van Index Ventures, Accel Partners en Union Square Ventures.

Overal te wereld zijn fanatieke hobbyisten en kleine professionals die op ambachtelijke wijze sierraden, kleding, huisraad en andere luxeartikelen maken. Etsy is een van de meest aansprekende platformen voor hen geworden om hun werk te verkopen. De site biedt in feite een digitale pui voor ondernemers zonder winkel.

Het platform onderscheidt zich in zijn sociaal georiënteerde benadering van zijn gebruikers. Onder hen leeft een sentiment van gemeenschapszin enerzijds en ondernemersgeest anderzijds.

Etsy is sinds ruim een jaar onder de radar actief in Nederland.

Matt Stinchcomb (twitter, profiel) was bij de oprichting huisgenoot van bedenker Rob Kalin. Stinchcomb was Communitybaas, verrichte de eerste grote technische klussen en houdt zich nu bezig met Marketing en Operations. Hij ondervond aan den lijve hoe een kleine hobby groot werd, een oprichter zag vertrekken en noodgedwongen terugkeren en is nu verantwoordelijk voor het internationaal opschalen van iets groots dat zijn kleinheid weet te behouden.

*) Emerce eDay vindt plaats op donderdag 25 oktober in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond