Deel dit artikel
-

Europese versie van Thuiswinkel.org opent deuren

Twee maanden na de oprichting opent de E-commerce Europe zijn website. Daarmee geef het zicht op de speerpunten voor de komende periode. De eerste leden van de organisatie komen uit Nederland.

In februari werd bekend dat mede op initiatief van Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org de E-commerce Association Europe is opgericht. Die naam was geen lang leven beschoren. De organisatie schudde hem al af om door te gaan als E-commerce Europe. Vrijdag lanceerden de zeven oprichtende landen hun Ecommerce-Europe.eu.

Belangenorganisaties uit Nederland, België, Denemarken, Italië, Noorwegen en Zweden uit de e-commercesectoren gaan gezamenlijk lobbyen in Brussel. Ze willen sneller eenduidiger regels op het gebied van logistiek, juridische zaken en online betalingen.

De leiding is in handen van een driekoppig team met Marc Lollvier uit Frankrijk als voorman.

Een eerste stap in die lobbystrijd is het openen van een postbus en telefoonnummer in de Belgische hoofdstad van de Europese politiek.

Over twee weken start de organisatie zijn lobbypraktijken, op 4 mei, wanneer het zijn positie over digitaal betalen bekend zal maken richting de Europese Commissie.

Tot de eerste leden van E-commerce Europe behoren verscheidene labels van Sundio en @Leisure Group.

Foto: Dierk Schaefer (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond