Deel dit artikel
-

Expedia-oprichter Simon Breakwell naar Emerce eTravel

Simon Breakwell, een van de pioniers in de online travelmarkt, komt 6 juni naar Emerce eTravel in Bussum. Onlangs werd hij hoofd operationele zaken van taxi-app Uber.com voor Europa.

Uber.com begon vorig jaar oktober in Nederland. Amsterdam was zelfs de eerste stad op het Europese vasteland waar de taxi-applicatie Uber uit Amerika live ging.

Er lijkt online een kleine taxi- en transportoorlog aan te wakkeren. Makers van mobiele apps storten zich op elkaars landen om daar marktaandeel te creëren. Hailo uit Engeland en MyTaxi uit Duitsland rollen hun diensten internationaal uit. In Nederland kennen we de taxi-applicatie TXXI.

In een interview met Silicon Allee erkent Breakwell dat er veel kapers op de kust zijn. ‘Dat was met Expedia niet anders. Toen wij vijftien jaar geleden begonnen, waren er zeker zeventig rivalen. En uiteindelijk zijn er maar een stuk of twee of drie die overblijven. In de branche waar wij nu zitten zal dat niet anders zijn. Je kunt het misschien makkelijk in een of twee steden doen, maar drie- of vierhonderd steden en dan 24 uur per dag, dat is een hele uitdaging.’

Breakwell – ook investeerder bij startups als Hipmunk.com, Trover.com en HomeAway.com – ziet veel van Expedia in Uber. ‘Dat is een van de reden dat ik ze ben komen versterken. Het gaat om erg slimme mensen, fantastische schaalbare technologie en een merk dat je internationaal kunt uitbouwen.’

Breakwell zal het onder meer hebben over de snelle veranderingen in communicatiemethodes en technologieën binnen de online reisbranche. Wat is er volgens hem veranderd in de mindset van reizigers en hoe reageer je op die veranderingen?

Andere gasten op eTravel zijn Dorianne Richelle van Facebook, product manager Jan van Helden (onder meer bekend van Meat & Seat), Martijn van Erp van Wintersporters.nl en Frederieke Wolter, oprichter en eigenaar van Favoroute.com.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond