Deel dit artikel
-

Flinders lanceert intelligente afleveroptie- en verzend software

Woonwinkel Flinders.nl en het Nederlandse DeliveryMatch gaan in januari intelligente afleveroptie- en verzendsoftware uitrollen, waardoor logistiek en supply chain gekoppeld kunnen worden. Dat maakte CEO Geert-Jan Smits gisteren bekend op het evenement E-fulfilment Event Logistieke Webshop van het Jaar in ’t Spant in Bussum.

“Wij kampen met grote logistieke uitdagingen omdat wij geen standaard producten leveren. Aan de ene kant verkopen we handdoekjes, aan de andere kant bijzettafels, maar ook zeer kwetsbare goederen die we niet zomaar in een container kunnen stoppen”, aldus Smits. “Daarnaast willen we de klant keuze kunnen bieden uit diverse afleveropties.” Smits kan ook niet alles op voorraad hebben. “Soms willen klanten meubels met minder gevraagde kleuren, die moeten we vaak eerst bestellen.”

De complexiteit in de woonbranche is dusdanig groot dat Smits niet uit de voeten kon met bestaande oplossingen en een beroep deed op DeliveryMatch. Dat Nederlandse bedrijf ontwikkelt samen met Flinders.nl een intelligent systeem dat controleert wanneer de artikelen verzonden kunnen worden, of een order al dan niet in één keer verzonden kan worden, real time verzendtarieven berekent en bepaalt welke aflevermomenten en -locaties mogelijk zijn.

Het bijzondere van het systeem is volgens Smits dat de levering ook echt gegarandeerd kan worden. Als een zevende stoel niet kan worden geleverd, zal de website die zevende stoel ook niet aanbieden.

Leveranciers moeten hiervoor wel hun voorraadgegevens aanleveren en vervoerders hun tarieven. Smits erkent dat dit nog een hele uitdaging gaat worden omdat de woonbranche nogal conservatief is. Wel zijn al 350 vervoerders gekoppeld. Op termijn wordt de software ook ter beschikking gesteld aan andere bedrijven.

Flinders.nl zet het systeem nog niet in voor de feestmaanden, maar wacht tot januari, als ook een verhuizing is voorzien naar de monumentale Affuitenhal op het Hembrugterrein in Zaandam. Daar komen een winkel, café, kantoor én magazijn.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond