Deel dit artikel
-

Flipboardconcurrent Zite ook naar de iPhone

CNN-dochterbedrijf Zite maakt zijn software nu ook beschikbaar voor de iPhone. Mooie bladen, met leestips van bekenden, en lekker bladeren komt nu in handen van de mobiele massa.

Gepersonaliseerd nieuws in handen van iedere mobiele consument. Dat is de heilige graal voor CNN, Flipboard en Google. Om dat te bereiken bracht eerst Flipboard een iPhoneversie van zijn software uit en enkele dagen daarna Zite.

Google lanceerde, ook vorige week, zijn nieuwe dienst Currents. Dat is zijn eigen kloon van Flipboard en Zite. Aangezien de dienst op het web draait, is hij per definitie direct te gebruiken op zowel tabletcomputers als de mobiele telefoon.

Tot een week geleden waren dit soort diensten enkel beschikbaar op tabletcomputers, of specifieker: op de iPad. Ze zijn zó ontwikkeld dat ze op basis van iemands Twitter- of Google-account iemands smaak en voorkeuren kunnen destilleren om zo een gepersonaliseerd magazine te maken. De inhoud daarvan wisselt constant en wordt mooi gepresenteerd.

De iPad heeft in vergelijking met mobieltjes een beperkt bereik. Daarom zijn dit soort ‘magazines’ erop gebrand ook op de telefoon te komen. Het potentieel bereik stijgt in een klap met tientallen zo niet honderden miljoenen gebruikers.

Opvallend is ook Googles toetreding op deze markt. Dat gebeurt juist in een tijd dat de leiding van het bedrijf talloze diensten schrapt om te focussen op kernactiviteiten.

Zite werd eind augustus gekocht door CNN. Flipboard is onhankelijk. Vergelijkbare initiatieven van bedrijven als Yahoo en AOL hebben in Europa weinig gebruikers.

Foto: thms.nl (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond