Deel dit artikel
-

Founder Institute gaat het weer proberen

Het incubatieprogramma Founder Institute uit Silicon Valley krijgt alsnog een doorstart in Nederland. De aftrap wordt 11 september verricht met een pitchworkshop waaraan onder meer Ben Woldring (Bencom), Joost Nauta (Fashiolista) en Claire Boonstra (Layar) deelnemen.

The Founder Institute, een ondernemersopleiding uit Silicon Valley, werd najaar 2011 door Joris van Heukelom (oud-ceo Sanoma Digital), Diederick Croese (director TEDxAmsterdam) en Jim Stolze (oprichter TEDxAmsterdam) naar Nederland gehaald.

Daarna rommelde het intern. Geruchten dat de drie Nederlandse oprichters niet meer konden opschieten met de Amerikaanse leiding en er vooral onenigheid was over de strenge regels die de Amerikanen hanteren, werden naderhand tegengesproken. Niettemin keerde geen van de initiatiefnemers terug.

Van Heukelom, Stolze en Croese krijgen nu een adviserende functie. De leiding is in handen van Sprout-journalist Bas van Essen en Jos van Essen (ex-business development Sanoma). De laatste gaat zich enkele dagen per week met de organisatie bemoeien.

Tijdens vier strenge, uitdagende maanden, bestaande uit vijftien lesavonden, werken de deelnemers toe naar de lancering van hun bedrijf en product. Deelnemers moeten 700 euro entreegeld betalen. “We zijn streng”, zegt Jos van Essen, die vanaf november vijftig cursisten kan gebruiken. “We richten ons op ondernemers die nog in de ideeënfase zitten. Uiteindelijk moeten er wel concrete voorstellen op tafel liggen. Ondernemers die een onvoldoende krijgen, moeten gaan. Zij krijgen het cursusgeld niet terug. Dat is het spel en zo moet het gespeeld worden.”

Net als vorig jaar zullen diverse ondernemers uit Silicon Valley worden overgevlogen. Van Essen: “We hebben al een lijst.”

Deel dit bericht

3 Reacties

danny at easyconcepts punt kom

leuk!

Alexander Ket

Als oud deelnemer kan ik alleen maar zeggen dat het een fantastisch programma is. Hard, maar rechtvaardig en ongelofelijk leerzaam.

Mark de Kock

Alle respect voor het oppakken van de uitdaging. Wel benieuwd hoeveel van deze initiatieven er in NL uiteindelijk kunnen bestaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond