Deel dit artikel
-

Geen Start Me Up voor Windows 8

Microsoft heeft vanmiddag in New York Windows 8 gelanceerd. In Nederland werd vandaag in de Kalverstraat een tijdelijke Windows 8 winkel geopend, die vanaf morgen drie weken voor het grote publiek toegankelijk is. De verkoop begint vrijdag.

De lancering van Windows 8 was een stuk soberder dan de introductie van Windows 95, inmiddels zeventien jaar geleden. Er waren geen speciale gasten, zoals Jay Leno destijds. Er was evenmin een muzikaal onthaal, zoals in 1995, toen Microsoft ‘Start Me Up’ van de Rolling Stones gebruikte als ode aan de startknop. Al was het maar omdat die in Windows 8 geheel ontbreekt.

Microsoft herhaalde nog eens de voordelen van de nieuwe systeemsoftware voor tablets en pc’s en Dell, HP, Asus, Acer, Samsung, Lenovo en Sony toonden in New York hun nieuwste Windows 8 tablets en pc’s. Die merken zijn ook vertegenwoordigd in de Amsterdamse Windows winkel. In een ruimte van 100 vierkante meter staat een aantal notebooks, ultrabooks, tablets en all-in-one’s uitgestald.

Windows 8 is de goedkoopste Windows ooit. Opwaarderen vanaf Windows 7 of ouder kost maar drie tientjes. Voorlopig zal Microsoft het moeten hebben van consumenten. Het bedrijfsleven zal Windows 8 mogelijk nog jaren negeren. Een niet onaanzienlijk deel werkt nog met bijna tien jaar oude Windows XP.

Microsoft-baas Steve Ballmer blijft optimistisch. Er zijn 670 miljoen pc’s die opgewaardeerd kunnen worden naar Windows 8. Er worden zeker 400 miljoen pc’s verkocht, het merendeel met Windows 8. Zestien miljoen gebruikers hebben de testversie uitgeprobeerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond