Deel dit artikel
-

GeenStijl en moslimblog grote winnaars Dutch Bloggies

GeenStijl en ‘Wij blijven hier’ zijn de grote winnaars van de Dutch Bloggies 2007, de jaarlijkse verkiezingen van beste Nederlandse weblogs. De uitreiking vond dinsdagavond plaats in het stadhuis van Den Haag.

De vakjury koos GeenStijl als beste weblog, terwijl de publieksjury ‘Wij blijven hier‘ tot winnaar uitriep. Acht andere weblogs ontvingen prijzen in subcategorieën als ‘Beste fotoblog’ of ‘Best vormgegeven weblog’. Opvallend was dat in de categorieën ‘Beste politieke weblog’ en ‘Best vormgegeven weblog (vakjury)’ geen prijzen werden uitgereikt.

‘Wij blijven hier’ is in het najaar van 2005 gestart. De verhalen op het weblog gaan over de ervaringen van moslims in Nederland. De site is gemaakt door moslims, maar juist ook bedoeld voor Nederlanders ‘die willen zien wat leeft onder moslims’, aldus de redactie van de site. De site won vorig jaar, in tegenstelling tot GeenStijl, geen enkele prijs bij de Bloggies.

Vorig jaar wonnen Sargasso (jury) en Nieuwszicht (publiek) de prijzen voor beste weblog.

Den Haag
De eerste uitreiking van de Dutch Bloggies vond plaats in 2001. In dat jaar vond de uitreiking uitsluitend online plaats. Ondertussen is de uitreiking een stuk professioneler geworden, en omarmt de Gemeente Den Haag de Bloggies. Vorig jaar was het Museum voor Communicatie de plaats van uitreiking, dit jaar het atrium van het Haagse stadhuis.

De Dutch Bloggies zijn een initiatief van het online weblogmagazine about: blank en werd dit jaar georganiseerd door DutchBlend.

Overzicht van de winnaars
Beste weblog (vakjury): GeenStijl
Beste weblog (publiek): Wij blijven hier
Beste collectieve weblog: Wij blijven hier
Beste corporate weblog: Next.log
Beste fotoblog: Gnispen World in pictures
Best geschreven weblog (vakjury): Wiskundemeisjes
Beste muziekblog: Marco Raaphorst
Beste persoonlijke weblog: Zeekomkommer
Beste politieke weblog: Geen prijs
Beste thema weblog: Wiskundemeisjes
Beste videoblog: Spunk
Best geschreven weblog (publiek): GeenStijl
Best vormgegeven weblog (publiek): Kladblog
Best vormgegeven weblog (vakjury): Geen prijs
Aanmoedigingsprijs: Nuit blanche

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond