Deel dit artikel
-

Gouden kansen voor clouddiensten

Er liggen gouden kansen voor Nederlandse zakelijke clouddiensten. Dat voorspelt onderzoeksbureau The METISfiles naar aanleiding van een nog te publiceren onderzoek. De groeicijfers voor SaaS en aanverwante diensten varieren van 37 tot 49 procent.

The METISfiles, opgericht door voormalige marktonderzoekers van IDC, verwacht dat het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar 324 miljoen dollar aan clouddiensten zal uitgeven, een stijging van 41 procent ten opzichte van 2010. Het grootste deel van deze markt wordt gevormd door Software as a Service (SaaS), dat met zo’n 37 procent zal groeien. Nog snellere groei wordt verwacht voor Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as as Service (PaaS).

De reden voor de groei is flexibiliteit. Bedrijven kunnen hun werkzaamheden in korte tijd uitbreiden en bij tegenslag ook weer snel inkrimpen. Daarnaast denkt men de kosten beter in de hand te houden door minder te investeren in eigen ICT. Zorgen zijn er ook, onder meer over beveiliging en het geringe maatwerk.

Dat houdt de groei echter niet tegen. In 2015 zal de totale markt een omvang van bijna 1 miljard euro hebben bereikt, zo heeft de The METISfiles berekend.

Deel dit bericht

1 Reactie

Pieter

Dit cloud verhaal is wel sterk overtrokken en is meer een try voor een commerciele push van de cloud diensten. Immers de cloud van Amazon is ook niet zo succesvol gebleken, veels te duur, beveiliging nog niet je van het en zeker ook nog niet zo stabiel als je mag verwachten van een dergelijke dienst. Het is meer een push van de cloud aanbieders zelf om deze markt leven in te blazen. Uiteraard zijn er dienswten waarbij de cloud een goede oplossing kan betekenen maar is zeer zeker niet zaligmakend en dat is nu juist wat men hier wel tracht te doen geloven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond