Deel dit artikel
-

Honderd miljoen nieuw geld voor Evernote

Het externe geheugen van miljoenen internetters, Evernote, heeft nieuw geld aangetrokken om te kunnen groeien.

Hoewel officieel onbevestigd, weet Business Insider dat Evernote tien procent van zijn aandelen heeft verkocht voor honderd miljoen dollar. Meritech Capital Partners zou een van de nieuwe aandeelhouders zijn.

Voor de gebruikers van Evernote betekent dit dat zij meer nieuwe, handige diensten mogen verwachten van dit Amerikaanse bedrijf.

Evernote is de maker van de gelijknamige software om in het dagelijkse leven aantekeningen, kiekjes, krabbels en gesproken dictaten vast te leggen. Voorheen belandden zulke notities in een map of prullenbak, maar het Amerikaanse bedrijf biedt een digitale opslagplek en maakt de persoonlijke berichtjes doorzoekbaar. Ieder getikt of geschreven woord, mits als zodanig herkenbaar, is terug te vinden via het web, mobiel en de lokale client.

In augustus 2011 werd de eerste overname gepleegd, die van Skitch. Dat is een handzaam tekenprogramma’tje voor OSX, iOS en Android. Het is niet uitgesloten dat Evernote met het nieuwe groeigeld meer overname wil plegen. Daar laat het bedrijf zich echter niet over uit.

Oprichter Phil Libin zei vorige week dat hij onder geen beding zijn bedrijf wil verkopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond