Deel dit artikel
-

Kiala breidt uit met internationale verzendopties

De posterijen krijgen er een internationale concurrent bij nu consumenten via Kiala ook internationaal pakketjes kunnen gaan versturen.

De consument kan vanaf nu pakketjes gaan versturen naar andere Kialapunten in België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. Dat kost tussen de 7,50 en veertien euro per pakketje tot vijftien kilo.

Kiala is een netwerk van afhaal- en verzendpunten bij middenstanders zoals tabakszaken, benzinestations en supermarkten. Dat wordt overwegend gebruikt om bestellingen bij webwinkels af te leveren. Het dochterbedrijf van UPS geeft nu een impuls aan verkeer de andere kant op: zendingen tussen consumenten onderling op internationaal vlak.

Het bedrijf legt uit: “Via Kiala.nl kunnen consumenten eenvoudig een Kialapunt selecteren, waarnaar ze hun pakket willen versturen, en een label uitprinten. Vervolgens geven ze het pakket af bij één van de zevenhonderd Kialapunten in heel Nederland. Zowel de verzender als de ontvanger kunnen het pakket van begin tot eind volgen en ontvangen een melding wanneer het pakket is aangekomen.“

Sinds de overname door UPS in 2012 is het ‘gedistribueerde’ logistieke systeem van Kiala ook in Duitsland en Engeland geïntroduceerd. Dat gebeurde onder de naam UPS Access Point en in Duitsland als UPS Paket Shop. De diensten worden onder UPS’ vlag gevoerd. Het netwerk telt ruim twaalfduizend locaties op zeven Europese markten.

Foto: Kuba Bozanowski (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

delenzenvergelijker.nl

Ik mis alleen Duitsland in het rijtje! Komt die mogelijkheid er op korte termijn ook nog of zijn we daarvoor op UPS aangewezen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond