Deel dit artikel
-

KiesvoorjeZorg.nl ontsluit thuiszorg online

Half maart ontsluit vergelijkingsplatform KiesVoorjezorg.nl een omvangrijke database met thuiszorgorganisaties. Ten aanzien van andere zorgproducten, zoals ziekenhuizen, was het platform reeds in januari de concurrentie aangegaan met Kiesbeter.nl, de zorgvergelijkingswebsite van de Rijksoverheid. Een gesprek met medeoprichter, Charley Beerman (ex-VNU).

Waarom een zorgvergelijker?
Beerman: “Omdat ik voor een familielid de beste ouderenzorginstelling zocht, en merkte dat online vergelijken lastig was. Sowieso loopt de zorg achter met sites die soms wel een pdf-je lijken. Ik zag een kans. Ik verdien mijn brood onder meer met DataQ, een bedrijf dat verkoopactiviteiten uit handen neemt van uitgeverijen. Dan moet je uitkijken dat je geen concurrerende uitgeefproducten ontwikkelt. Maar een zorgvergelijker die ik voor ogen had was er nog niet, in elk geval niet in deze omvang. We zijn een jaar bezig geweest om de markt te verkennen en gegevens bij elkaar te verzamelen. Daarom begrijp ik eens te meer waarom het er niet is. Het is onvoorstelbaar veel werk.”

Hoe onafhankelijk ben je als je ook aan deze partijen wilt verdienen?
“We verdienen er nu nog niet aan, de database moest compleet zijn. Die kunnen instellingen ook zelf invullen. We gaan in elk geval niet voor een commissiemodel, waarbij je voor iedere overeenkomst je deel krijgt. Thuiszorgorganisaties betalen, als zij zich wat prominenter willen vermarkten, 195 euro per jaar.”

Wat zijn de groeiambities?
“We willen eind dit jaar op honderdduizend unieke bezoekers zitten, en over twee jaar het dubbele. Het is echt missionarissenwerk: je adviseert instellingen hoe zij zich moeten presenteren. Het doel van KiesvoorjeZorg.nl is om de toegevoegde waarde van zorginstellingen transparant en zichtbaar te maken. Mensen met een zorgbehoefte worden steeds kritischer. We gaan niet zelf beoordelingen geven, maar zullen gegevens van externe beoordelaars of keurmerken gebruiken. Uiteindelijk kan de consument de instelling ook beoordelen.”

Deel dit bericht

3 Reacties

Hans Voorn

Leuk initiatief Charley!

Karel Kolb

Charley, zolang je DataQ niet verwaarloost wens ik je alle succes en plezier van de wereld hiermee! 🙂

Casper Plessing

Karel, maak je geen zorgen! Wij houden koers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond