Deel dit artikel
-

Lottovate krijgt vergunning voor online goede doelen loterij

Het Nederlandse Lottovate heeft een tijdelijke vergunning gekregen voor een online loterij, waarbij minimaal 50 procent van de inleg naar een goed doel moet gaan. Het is voor het eerst dat er een nieuwe loterij op de Nederlandse markt komt en het is ook de eerste die volledig digitaal wordt.

De Kansspelautoriteit wilde twee jaar geleden de vergunning eerst niet afgeven, maar werd daartoe toch gedwongen door de rechtbank in mei van dit jaar. De rechter constateerde onder meer dat niet duidelijk gemotiveerd was waarom het aantal te verlenen vergunningen beperkt moest blijven tot de bestaande vier loterijen.

De (goede doelen) loterijen in ons land vallen niet onder het wetsvoorstel Kansspelen op afstand, dat afgelopen zomer door de Tweede Kamer is aangenomen, maar nog door de Eerste Kamer moet worden geloodst. De wetgever heeft ervoor gekozen om de loterijen wel gelijktijdig met online kansspelen te reguleren, maar deze niet op te nemen in de online kansspelwetgeving. Vergunningen voor online loterijen mogen nu al worden verstrekt. Voor andere vormen van online kansspelen is een aparte vergunning nodig.

De huidige vergunning loopt tot eind december. Oprichter Peter-Paul de Goeij van Lottovate (werkte in het verleden bij BT Global Services, Digicel en Orange) is blij met het resultaat, maar kan in die korte tijd niet veel doen, zegt hij tegen Emerce. Vanaf 1 januari 2017 is het voor iedereen mogelijk om een nieuwe vergunning aan te vragen. “De eisen zijn wat strenger, maar we gaan er van uit dat we ook die vergunning kunnen krijgen. Binnen enkele maanden kunnen we dan loterijen aanbieden.”

De Goeij wil nog niet zeggen hoe zijn loterij er precies uit gaat zien, wel dat het louter digitaal wordt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond