Deel dit artikel
-

Meer klachten over webwinkels bij ConsuWijzer

ConsuWijzer krijgt voor het eerst meer klachten over webwinkels dan over gewone winkels. De eerste zes maanden van 2012 ontving ConsuWijzer 6.000 meldingen.

De verhouding is 53 procent versus 47 procent. In dezelfde periode vorig jaar was dit respectievelijk nog 43 procent versus 57 procent. Deze verschuiving komt door een stijging van 25 procent in het aantal vragen en klachten over online winkels.

De meeste klachten hebben betrekking op niet of te laat bezorgde producten (1300), garantie en ondeugdelijke producten en diensten (1.200) en rekeningen en betalen (500). Ten aanzien van fysieke winkels gaat het merendeel over garantie en ondeugdelijke producten en diensten (3.300).

In heel 2012 ontving ConsuWijzer 41.000 vragen en klachten van consumenten over hun rechten. Het aantal bezoeken aan de website was 1.035.000. De meest interessante ontwikkeling op de website is dat de informatie over incassokosten maar liefst 12.000 keer is geraadpleegd. Dat is 3,5 keer vaker dan dezelfde periode vorig jaar.

Deel dit bericht

1 Reacties

Anouk van Eijkeren

Lijkt me een logische ontwikkeling. Hoe meer men online koopt, hoe groter de kans op klachten. Het percentage online aankopen stijgt nog steeds. Interessant is dan ook om hier tegenover te zetten hoeveel het aantal online aankopen stijgt en of hier een duidelijk verband in te herkennen is.

Of heeft het andere oorzaken?? Wordt men kritischer naarmate er meer te kiezen is? Of heeft het te maken met de crisis?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond