Deel dit artikel
-

Microsoft aangeklaagd voor Windows 8-tegeltjes

Windows ligt nog maar vers in de winkel, of een bedrijf uit Portland heeft stappen tegen Microsoft aangekondigd. De tegeltjes in Windows Phone 8 en in Windows 8 voor tablets en pc’s schenden octrooien.

Dat blijkt uit een klacht die is ingediend bij een rechtbank in Maine. Niet alleen het ontwerp staat ter discussie, ook het feit dat ontwikkelaars toepassingen of apps kunnen maken voor de tegeltjes. Het gaat met name om de (live) weergave van gegevens in die tegeltjes.

SurfCast stelt dat Microsoft kennis had van het octrooi sinds 2009.

Het is opvallend dat SurfCast zo lang gewacht heeft met het indienen van de klacht, want vroege betaversies van Windows 8 – ook met tegeltjes – waren eind vorig jaar al in omloop.

Deel dit bericht

3 Reacties

Marc Petersen

Dat lijkt me een mooi excuus voor Microsoft om met een meer gangbareinterface te komen. Leuk al die tegeltjes maar binnen een week zijn ze vol en de startbutton ontbreekt. Een ontwerp voor desktip, mobile, en tablet werkt gewoon niet.

Peter Villevoye

Volgens mij kan je geen klacht indienen tegen software die formeel nog geen status heeft, zoals beta-versies.

Jaap van Goor (Vaarwinkel)

Uiteraard kan je ook tegen een Beta een klacht indienen. De Beta was immers onder een brede groep beschikbaar gesteld. Ken de tekst van het octrooi niet, maar lijkt me sterk dat het tonen van actueel nieuws in een vlakje innovatief is en dus octrooieerbaar, maar er zijn in de VS al octrooien op meer vreemde zaken verleend, dus zal het wel aan de rechter zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond