Deel dit artikel
-

Miljoeneninvestering vakantiehuizensite 9Flats

De investeringstak van Deutsche Telekom neemt voor miljoenen euro’s een belang in ‘logeersite’ 9Flats.

Om hoeveel geld en hoeveel procent van de aandelen het gaat, maakt DT’s investeringsbedrijf T-Venture niet bekend. T-Venture (portfolio) is hoofdaannnemer in deze tweede financieringsronde. De eerste investeerders Redpoint Ventures (portfolio) en eVenture Capital Partners (portfolio) participeren ook nu weer.

De investering in 9Flats heeft trekken van een strategische participatie. T-Venture nam in de afgelopen jaren vaker belangen in bedrijven, maar maakte daarbij geen expliciete verbanden met ondernemingen van Deutsche Telekom. Dat is bij de marktplaats voor vakantiehuizen 9Flats anders.

9Flats gaat ook een strategische, operationele samenwerking aan met ImmobilienScout24. Dat is te vergelijken met Funda.nl of Jaap.nl, maar dan voor de Duitse markt. De samenwerking houdt in dat de gevestigde huizensite verkeer gaat aanbrengen bij de jongeling en zijn marketingkennis inbrengt.

Het moederbedrijf van ImmobilienScout24, Scout24, is volledig onderdeel van Deutsche Telekom. Scout24 is een van de bedrijfsonderdelen waarmee Deutsche Telekom hoopt zijn toekomst minder afhankelijk te maken van tikken, bundels en sms’jes. Daar slaagt het vooralsnog niet in.

Eigenaren van huizen en appartementen kunnen op sites als 9Flats, een Duits initiatief, hun woning te huur aanbieden aan vakantiegangers. Via de site kunnen reizigers een onderdak huren voor de periode van bijvoorbeeld een dag, week of maand. In ruil voor extra inkomsten vraagt 9Flats een bemiddelingscommissie.

De vakantiehuizensite concurreert in Europa met goed gefinancierde partijen als Airbnb uit Amerika en Wimdu. 9Flats heeft zijn eerste ontslagronde al achter de rug.

Foto: Tri le (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond