Deel dit artikel
-

Mobiel shoppen bij Tesco op vliegveld Gatwick

Reizigers die vanaf de Londense luchthaven Gatwick vliegen, kunnen de dagelijkse boodschappen doen door hun telefoon op billboards te richten. De posters tonen producten die met een klik worden thuisbezorgd.

Supermarktketen Tesco houdt daartoe een proef tot het einde van deze maand. Verspreid door de vertrekhallen staan tien interactieve billboards met tachtig producten. Met een vingerveeg bladert de reiziger naar een volgende pagina van de moderne catalogus met tachtig producten. Of door de schappen van Tesco.com met twintigduizend items.

Wanneer de klant een item ziet dat hij wil kopen, dan richt hij zijn telefoon op de barcode naast het item en fotografeert dat. Het item gaat automatisch op het boodschappenlijstje. Wanneer het winkelwagentje vol is, geeft de shopper aan waar en wanneer het moet worden afgeleverd.

De volle supermarkt van maar tien vierkante meter is een proef voor Tesco. Het bedrijf wil op deze drukke locatie leren wat klanten wel en niet waarderen van deze nieuwe vorm van winkelen.

Zie ook:

Deel dit bericht

3 Reacties

Arjan

en betalen ook met de mobiel neem ik aan?

Erwin Boogert

Arjan, daar heb ik naar gezocht maar kon er geen concrete informatie over vinden. Een logische optie, is dat je je bestelling kunt betalen als je die bij een Tescofiliaal afhaalt. Maar aangezien Tesco ook een bankvergunning heeft (een bank heeft) zou het niet vreemd zijn, als je ook direct vanuit de app kunt betalen.

Theo Nieveen

Dan vraag ik mij toch af waarom TESCO hier gebruik maakt van een barcode en niet van een QR code?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond