Deel dit artikel
-

Nieuwe eigenaar Freehosting geeft gratis diensten op

Freehosting , net overgenomen door het bedrijf Ladot , zal op termijn betaalde diensten gaan aanbieden. Ladot is eigendom van de investeringsmaatschapijen Renessence , opgericht door WOL-oprichters Nina Brink, Eric Tolsma en Rob van der Linden, en European Capital Ventures, waar Brink en Tolsma ook weer zijdelings bij betrokken zijn.

Ladot moet een platform worden waarop allerlei diensten voor het MKB draaien. Eigenlijk wilde het bedrijf pas volgende maand met haar plannen naar buiten komen, maar de overname van Freehosting deed alles in een stroomversnelling komen. Hoeveel er voor Freehosting is betaald, maken de nieuwe eigenaren niet bekend. Hoewel er al in een vroeg stadium contact was tussen de partijen, kwam er pas een overeenkomst toen het failliet voor Freehosting werd aangevraagd. Nu neemt Ladot alleen de assets over; de schuldenlast van zestien miljoen gulden blijft in de oude onderneming achter. De curator zal de komende weken de schuldeisers zo mogelijk uitbetalen, gefinancierd door het overnamebedrag.

In het najaar zocht Freehosting al naar kopers, maar dat lukte toen niet. In oktober probeerde het bedrijf dertig miljoen gulden op te halen via een nieuwe emissie, maar ook dit lukte niet.

Ladot wil het Europese MKB een reeks diensten aanbieden, waaronder die van Freehosting. Volgens Eric Tolsma moet daarbij gedacht worden aan ondermeer applicatie- en databasehosting via een ASP-model. Op termijn zal er voor de Freehostingdiensten betaald moeten worden. "We zullen inderdaad van free naar fee gaan", bevestigt financieel directeur Alex Tempels. "Dat betekent overigens niet dat de bestaande klanten gelijk gaan betalen", nuanceert Tolsma. De diensten zullen worden opgenomen in een breder pakket. Nu betalen 10.000 van de 75.000 klanten al een jaarbedrag van 180 gulden.
Ladot richt zich grofweg op twee miljoen Europese bedrijven, zegt Tolsma: "In Europa zijn ongeveer twintig miljoen bedrijven die tussen de tien en de vijfhonderd werknemers hebben. Twee miljoen daarvan hebben in ieder geval meer dan tien werknemers, en daar richten wij ons op." Nu heeft het bedrijf 75.000 Nederlandse klanten in handen gekregen.

Dat Nina Brink terug is aan het Internetfront, is slechts ten dele waar. Weliswaar investeert ze in de onderneming, maar Tolsma zegt dat ze zich absoluut niet meer met operationele zaken wil bezighouden. Vanuit Renessence zal Tolsma zijn tijd in Ladot steken. Overigens hebben Tolsma en Brink wel een aardige vinger in de pap. Met mede-investeerder European Capital Ventures (ECV) is overeengekomen dat Renessence een minderheidsbelang in Ladot zal nemen; de precieze verdeling moet nog gedaan worden. ECV is echter de Europese tak van het Amerikaanse FGII-fonds , een verzameling investeerders waarin ook Brink en Tolsma zitten.
Renessence deed eerder een investering in het Amerikaanse muziekbedrijf Paradise, en in vier andere Europese en Amerikaanse bedrijven waarvan de namen niet bekend worden gemaakt.

Komende maand zullen Freehosting en Ladot samengevoegd worden in het Freehostingpand. Daar zitten nu 43 personeelsleden, waarbij de twintig van Ladot worden gevoegd. Joost Wasch is aangesteld als directeur, Freehosting-oprichter Jan Koopman zal zich bezig houden met buitenlandse expansie, waarschijnlijk in de rol van COO. Alex Tempels blijft financieel directeur.

Deel dit bericht

12 Reacties

Rob Bruinsma

Ahum, kijk eens op wiens naam {ladot.com; http://www.networksolutions.com/cgi-bin/whois/whois?STRING=ladot.com } staat… De 'billing contact' is Rob van den Linden met email adres htower@dds.nl. Dat is dus een van de eigenaren van Ladot.com maar het email adres behoort bij de webpagina huizen.dds.nl/~htowerEn dat is een illegale {sex pagina; http://huizen.dds.nl/~htower }…

D. de Lange

Dat die (…) van een Nina Brink nu weer het lef heeft zich op het internetondernemers pad te wagen samen met twee collega oplichters van WOL is toch afschuwelijk!! Laat haar d'r biezen pakken en op een tropisch eiland gaan genieten van de gestolen miljarden. Wat wil ze nou nog bewijzen? Dat ze eerlijk handel kan drijven? Laat me niet lachen. ______________________ Naschrift:Wegens onaanvaardbaar grof taalgebruik ingekort door de redactie van Emerce.

frank den Haan

2e world online? Ben benieuwd wanneer ze naar de beurs gaan!

Anton D

In minder dan vier jaar tijd is de wereld erg veranderd. Lycos is terug naar haar basisparadigma en de rest hobbelt er achteraan. Wat vandaag is wordt morgen geschiedenis. Wat ik wil zeggen: Kom uit voor je neanderalisme!

Rob@ICT4YOU

Nina Brink……Nee he, niet weer! Nina is back. Niet als operationeel manager of iets in die trend maar als persoon om Freehosting op voorhand alweer een slechte naam te geven. Lekker hoor! En dat terwijl het MKB wel een sleutelfiguur nodig heeft om ervoor te zorgen dat de ondernemers in Nederland en ICT hand in hand met elkaar gaan.Nina bedankt….Freehosting see you later! Rob@ICU4YOU 

Sjaak

Om maar niet te spreken over de manier mevr. Brink dit spelletje weer gespeeld heeft, dit is echt heel smerig gegaan! Wachten wachten wachten net zolang tot Freehosting het bijna niet meer zou gaan redden en op het laatste moment, bij het tekenen van de Contracten, er pas achter komen dat die Brink er weer achter zit ! Jan Kooman, sterkte! Goed op naar het volgende beursschandaal!

Betalende klant Freehosting

Nu is het verhaal helemaal compleet!Freehosting is een bedrijf wat helemaal in het Nina Brink straatje thuis past.Wederom mededelingen over 75.000 Nederlandse klanten. Bravo! Niet vermeld wordt dat deze klanten allemaal ongelooflijk ontevreden zijn over hoe zij behandeld worden (net als de World Online service vanaf 1994 – heden overigens) Kijken of dit uiteindelijk weer in een prospectus kan worden verzwegen en of (buitenlandse_ investeerders er dan weer in trappen. In het prospectus voor de beursgang van World Online stonden ook z'on 200.000 niet betalende klanten (gratis internet) vermeldt om vertrouwen bij de bellegers te wekken. Naast het feit dat de 75.000 klanten, waaronder de 10.000 betalende, zwaar ontevreden zijn, zijn ze alleen maar klant omdat het gratis/goedkoop is. Maar goedkoop is duurkoop en als de gratis policy overboord gaat, wat blijft er dan over?Feehosting en betaald genaaid worden? Misschien is dit discussieforum wel de plek om een nieuwe naam voor ze te verzinnen… M. 

Betalende klant Freehosting

Overigens die R. van der Linden is ook nog eens vrij incompetent, want geen enkele van die vieze links van hem werkt… M.

een Dolly Dot

Kan ik al ergens intekenen? Ik speel graag op zeker!

Fred Brink

Wat een negativiteit zeg… Als La Brink.. euh sorry, Nina Brink ergens verstand van heeft is het wel beleggen.. ik bedoel wie is er nu rijk en wie is er nu arm… ja toch?! Fred – was er ook ingetrapt

Fred Akkerma

Wel een beetje flauw om in de reacties hierboven steeds weer Nina Brink aan de schandpaal te nagelen. Het al of niet terecht verdiende geld van de beursgang van WOL gebruikt ze nu in elk geval om een schijnbaar reddeloze onderneming te helpen. Zonder meer niet uit mededogen, neem ik aan, maar niettemin een prima daad. Een faillisement was vervelender geweest.

Martijn Groeneweg

Bijzonder detail is dat Freehosting niet is overgenomen, maar dat de assets van Freehosting zijn gekocht. Daarnaast ben ik benieuwd wat er met de crediteuren gebeurd. Een aantal zullen selectief worden betaald, zoals SIDN, waarschijnlijk ook met terugwerkende kracht. Dus feitelijk assets en selectieve liabilities. Ben ik in ieder geval wijzer van geworden, dat dat kan in Nederland. Onze inzet ten behoeve van Freehosting valt naar alle waarschijnlijkheid niet onder de selectieve liabilities. Om echter onze creativiteit te bevestigen hebben we een ludieke Xpeditie op touw gezet op <a href=" http://betaalt.ladot.nu"&gt; http://betaalt.ladot.nu</a&gt;? Mogelijk zoekt LaDot nog een goede sitebouwer!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond