Deel dit artikel
-

Nieuwe Facebook Tijdlijn? Yuck!

De meeste Facebookgebruikers zijn niet gelukkig met de verplichte invoering van de nieuwe Tijdlijn. Alle gebruikers krijgen de komende weken de nieuwe profielpagina van het sociale netwerk te zien. Reden: meer informatie voor adverteerders.

Op de Tijdlijn staan niet alleen status-updates en foto’s, maar gebruikers kunnen ook informatie toevoegen uit de periode voordat ze op Facebook zaten. ze krijgen een week de tijd om eventuele ongewenste status-updates en foto’s uit de Tijdlijn te verwijderen.

Uit een poll van Sophos onder 4000 Facebookgebruikers blijkt dat maar 7 procent zit te wachten op de Tijdlijn. 51 procent maakt zich zorgen over de privacy, en 32 procent overweegt Facebook te verlaten. Volgens Sophos zou de Tijdlijn dan ook wel eens een breuklijn voor Facebook kunnen betekenen.

Het is vaker voorgekomen dat het sociale netwerk weinig populaire maatregelen nam die uiteindelijk wel werden geaccepteerd, zoals het delen van statusinformatie, maar inmiddels heeft het sociale netwerk serieuze concurrentie gekregen van GooglePlus en hebben gebruikers minder geduld.

Dat Facebook haast wil maken met de Tijdlijn, komt omdat de nieuwe profielpagina adverteerders meer informatie kan verschaffen over gebruikers en Facebookgebruikers meer gerichte advertenties kan voorzetten. De frequentie waarmee advertenties worden getoond is inmiddels al stilletjes verhoogd tot zeven per pagina.

Morgen maakt Facebook naar verluidt de details van zijn beursgang bekend. De emissie zal volgens The Wall Street Journal worden begeleid door zakenbank Morgan Stanley en Goldman Sachs. Het sociale netwerk zal vermoedelijk worden gewaardeerd op 75 tot 100 miljard dollar. Dat is ongeveer de marktwaarde van McDonalds.

Deel dit bericht

15 Reacties

Stefan Smit

Ik denk dat het niet zo’n vaart zal lopen. Mensen staan niet altijd meteen te springen om verandering, want het andere zijn ze al een tijdje gewend. Naar verloop van tijd wennen de mensen hier wel weer aan en misschien zijn ze straks zelfs wel blij met de nieuwe timeline. En serieuze concurrentie van Google+ is nog ver te zoeken (momenteel)

Christian

Ik ben het eens met Stefan en verwacht ook niet dat mensen snel zullen overstappen naar Google+ vanwege de tijdlijn. Een nieuw design is altijd even wennen. Google+ heeft de tijd nodig om als een volwaardig alternatief gezien te worden.

iwan van Geelen

Als FB gebruiker: ach het is toch een mooie toevoeging. Als gewoon mens: onwetendheid van de ondervraagde personen. Het is nu alsof FB ineens nieuwe advertenties heeft. En het gepiep over advertenties (in dit stadium)? Niet alles kan eenmaal gratis zijn… Ik ben benieuwd als mensen 100 euro p.j. kunnen betalen zonder advertenties of ze dit zouden doen….. En al die advertenties? Mensen maken er (blijkbaar) graag gebruik van als er Kortingsbon bij staat….

van Deurzen

Als je je druk maakt over je privacy, surf dan op internet zonder profielen etc aan te maken. Al dat gedoe over privacy… Je kiest er uiteindelijk zelf voor. Dat je je gegevens op FB of elk ander sociaal medium wilt zetten, jouw keuze. Doe ik ook, maar ik zeik er niet over. En als FB wijzigt dan doen ze dat, het staat op de servers van FB.

Jeroen voor 't Hekke

Het probleem is dat veel gebruikers de Timeline zien als vervanging voor de Facebook Wall en snappen er dan geen bal meer van. Ze missen van alles. Een artikel op Frankwatching.com omtrent de Timeline krijgt nog dagelijks reacties met vragen. Mensen snappen het niet en vinden het daarom waardeloos.

Daarnaast is er wel een echt probleem. Het gaat niet altijd goed met het reageren op foto’s of statusupdates. Deze verdwijnen nog al eens als je deze via een App (zowel Android als iOS) plaatst. Hierbij is het vooral waardeloos dat je Facebook niet fatsoenlijk kan bereiken!

iwan van Geelen

@ Van Deurzen zegt precies zoals het is Ik mis nu toch wel De Vind Ik Leuk knop

Jeroen Bos

Uiteraard staat het FB vrij om haar inkomstenstroom verder te optimaliseren in de opmaat naar die beursgang die het bedrijf straks op 100 Miljard moet gaan waarderen. Initiatieven komen en gaan. Altavista, Ilse en wellicht op termijn Yahoo verdwijnen omdat ze op één of andere manier de boot missen.
Gelukkig heb je vrije keus om er wel of niet aan mee te doen. Zorg gewoon dat je je “kaartenbak” van vrienden af en toe exporteert en opslaat, dan kun je gemakkelijk stoppen als je het zat wordt en overstappen op een andere dienst. En je verdiepen in de privacy settings van een dienst kan overigens nooit kwaad. In default staan die meestal “open”.

Jos

Ik heb al een tijdje de facebook timeline in gebruik en het is vooral onwetendheid denk ik. Ik ben Facebook meer gaan gebruiken sinds de tijdlijn. Ben blij met de positieve veranderingen. Ik denk dat je zo’n poll pas kan houden als alles is doorgevoerd. Ik vind het in ieder geval een goede verbetering.

Emelia

hallo , ik heb die melding nooit gehad van facebook tijdlijn maar zou het wel graag willen … kun je die zo erop zetten ?

iwan van Geelen

@ jeroen, Een hele verkeerde gedachte “om een boot te missen” ik wil bijna zeggen een typische internet gedachte, je moet de boot zelf zien te maken en te blijven (door) ontwikkelen en internetland mag eens uit de arrogante zone komen en niet denken “wij zijn X dus we zijn goed, punt” Innovatie jongens en meisjes!

rifka

ik heb bij een vriendin de tijdlijn knop ingedrukt
ik heb er spijt van en wil terug naar mn oude facebook
hoe doe ik dat???

Jeroen voor 't Hekke

@Rifka: Dat is helaas niet mogelijk.

www.yourafterlife.com

Sinds begin april is er ook een mooie Nederlandse innovatie met een andere soort timeline, zelf in te delen en te categoriseren. Het platform heeft meer unieke mogelijkheden en kent geen advertenties. Je maakt er eenvoudig een verslag van je leven en creëert ook je eigen biografie!

Kijk maar eens op http://www.yourafterlife.nl

Jeroen voor 't Hekke

@youralterlife

Geen advertenties, dus betalen voor het platform? Of is het puur hobby?

Maar nog veel belangrijker: hoe ga je zorgen voor genoeg massa zodat mijn vrienden ook mijn afgeschermde profiel kunnen zien?

www.yourafterlife.com

Beste Jeroen,

Ja mensen betalen voor gebruik en het eeuwig beschikbaar houden van de gegevens.

Je voert relaties in en nodigt ze uit, jij bepaalt dan zelf wie wat mag zien. Bekijk als voorbeeld Jan de Jong maar eens.

Mocht je nog meer vragen hebben laat het maar weten!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond