Deel dit artikel
-

Nieuwe Google laptop heet Pixel

Zoals verwacht heeft Google een eigen Chromebook-serie aangekondigd, laptops met het eigen besturingsysteem Chrome OS, zij het voorlopig alleen voor de Amerikaanse en Britse markt.

De Pixel, zoals de laptop is gedoopt, is uitgerust met aanraakscherm met 3.2 schermverhouding en een resolutie van 2560 x 1700 pixels. Er zit een Core i5 processor van Intel in en het opslagmedium is van het type SSD. De behuizing is van aluminium en Google biedt de eerste drie jaar van gebruik 1TB aan opslag via de virtuele harde schijf Drive.

Alle meegeleverde software heeft, net als bij Android, vooral betrekking op Google diensten: Gmail, YouTube, Google Maps, Search en Google Plus. Er zit zelfs een virusscanner op.

Google heeft bepaald niet de onderkant van de markt op het oog. In tegendeel. Echt goedkoop zijn deze laptops niet: De WiFi-versie kost 1300 dollar, eentje met LTE  (4G) ontvangst mag 1450 dollar kosten. De eerste variant is meteen leverbaar, de LTE versie komt in april.

De Pixel is de eerste eigen laptop van Google. Tot nu toe werden Chromebooks door derden gemaakt, zoals Acer, Lenovo en HP.

Het is echter maar zeer de vraag of Google ooit nog greep op de laptopmarkt kan krijgen. Chrome OS loopt namelijk tegen dezelfde problemen aan als Linux: gebrek aan ondersteuning voor randapparatuur.

Daar komt bij dat er reeds Chromebooks zijn, zoals die van Samsung, die 249 dollar kosten. Verschillende analisten noemden de hoge prijs van de Pixel gisteren ‘krankzinnig’.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

4 Reacties

winfred

Zoek de 7 verschillen met een Macbook filmpje :o)
Beter goed gejat, dan slecht bedacht!

Peit Hien

Een virtuele harddisk, oh joy.

Wobbo

“Linux: gebrek aan ondersteuning voor randapparatuur”
Niet correct. Veel randapparatuur (zonder installaties) werken prima. Dit maakt Ubuntu klantvriendelijker dan de concurrenten, Windows en Mac. “Chrome OS” zal nog even duren. Met met die prijs…

F.F.

Jezus wat slecht.. je zit naar een persiflage van een Apple commercial te kijken.. vreslijk en dan nog zo’n lelijk ding weten te maken.. (facepalm doet)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond