Deel dit artikel
-

Omzet Nederlandse mobiele markt daalt de komende jaren

Marktonderzoeker Telecompaper verwacht een omzetdaling van ongeveer zes procent voor de Nederlandse mobiele markt. Die zal dit jaar eindigen op 5,5 miljard euro. En het wordt er daarna niet veel beter op: een negatieve gemiddelde jaarlijkse groei van -2,5 procent.

In 2017 zal de omzet uit mobiele diensten volgens Telecompaper 5,1 miljard euro bedragen. Deels door de economische tegenwind, maar ook als gevolg van toenemende regulering, waardoor aanbieders niet meer het volle pond kunnen aanbieden.

In het tweede kwartaal van dit jaar heeft de Nederlandse mobiele industrie al een omzet gerealiseerd van 1,38 miljard euro, 6,7 procent minder op jaarbasis. Een jaar geleden leverde de industrie nog 3,2 procent in. Er komt minder omzet uit spraakdiensten, en SMS en mobiele data kunnen het verlies niet compenseren.

Op basis van dienstenomzet wist alleen Vodafone zijn marktaandeel op jaarbasis te vergroten ten koste van KPN en T-Mobile. T-Mobile wist als enige operator meer omzet te halen op kwartaalbasis. KPN presteerde het minst op zowel jaar- als kwartaalbasis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond