Deel dit artikel
-

Online sector blijft groeien en vacatures plaatsen

Vrijwel alle bedrijven in de Duitse online sector verwachten dit jaar te groeien. Driekwart van hen verwacht daarom ook meer nieuw personeel te moeten aannemen.

Waar grote delen van de Europese economie met krimp kampen, lijkt het de online sector nog relatief voor de wind te gaan. De grote internetbureaus en -marketingbureaus houden rekening met een onzekerder tijd, maar de algehele trend is opwaarts.

Het Duitse Bundesverband Digitale Wirtschaft (BVDW), dat deel uitmaakt van IAB Europa, deed een rondvraag onder 101 bedrijven die lid zijn van de brancheorganisatie. Daaruit komt naar voren dat 85 procent van hen rekent op financiële groei.

Opvallend is dat dit jaar meer bedrijven (76 procent) verwachten dat ze nieuw personeel nodig hebben dan in 2011 (65 procent). Slechts drie procent verwacht dat ze het personeelsbestand moeten laten krimpen.

Een belangrijke verklaring voor de groei is, dat steeds meer adverteerders zich tot het web wenden voor het uitbouwen van imago en merkbeeld. Daarnaast wordt steeds duidelijker hoe bedrijven digitale kanalen strategisch onderdeel kunnen maken van hun lopende bedrijfsprocessen.

De voorzitter van de BVDW omschrijft de online sector als ‘crisisbestendig’.

Foto: jo-h (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

mdobro

Het bovenstaande is niet enkel van toepassing op de duitse markt maar ook in NL is er zat groei. Naar onszelf kijkend hebben we (daisycon) met ruim 75 man 9 vacatures open staan http://www.daisycon.com/nl/over_daisycon/vacatures/

en als netwerk zijn we daar volgens mij geen uitzondering in.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond