Deel dit artikel
-

Payleven begint verkoop van mobiel pinnen

De internationale startup Payleven gaat mobiele pinkastjes verkopen aan ambulante ondernemers. De kaartlezer kan overweg met pinpassen en creditcards.

Het bedrijf is al een klein half jaar op de Nederlandse markt, maar vandaag gaan de deuren echt open. Payleven begint de verkoop van, populair genoemd, een iPad- en iPhonekassa. Voor 49 euro kopen ambulante ondernemers als markt- en beurswerkers, taxichauffeurs en andere dienstverleners een kastje om geld te kunnen innen per pinpas en creditcard.

“Vandaag gaat de site live en nemen we bestellingen aan”, zegt Patrick Hurenkamp. “Over anderhalve week gaan we uitleveren.”

De aanschaf van de cardreader is een eenmalige kostenpost. Daarna rekent Payleven 2,75 procent per transactie. Wie het apparaat niet gebruikt, betaalt verder niet.

Het geld wordt geind via de reader, gaat per Bluetooth naar een mobieltje waar speciale software de data versleutelt, verwerkt en via mobiel internet ter verwerking aanbiedt.

“We richten ons op de kleine ondernemer, niet op de grote spelers”, zoals Adyen juist wel doet. “Nederland kent zeker honderdduizend ondernemers die niet met een pinoplossing werken. We doen de promotie via het web, beurzen en presentaties en geven mensen een vergoeding als ze een nieuwe gebruiker aanbrengen. We hebben behoorlijk grote volumes beschikbaar om aan de vraag te voldoen.”

Taxicentrale St Job uit Rotterdam is een van de eerste grotere gebruikers van het Paylevensysteem.

In thuismarkt Duitsland sloot het betaalbedrijf een distributieovereenkomst met telecombedrijf O2. Dat informeert zijn zakelijke klanten over het bestaan van de betaaloplossing. In Nederland wordt aan vergelijkbare distributieovereenkomsten gewerkt. Hurenkamp denkt binnen enkele weken namen van getekende distributiepartners te kunnen noemen.

Een ander distributiekanaal is de API, een technisch bruggetje dat het betaalsysteem laat aansluiten op bijvoorbeeld kassasystemen en boekhoudsoftware. In die hoek wordt het nieuwe systeem positief ontvangen. Dat kan versnellen naarmate er meer betaalmethodes worden geboden, iets waar het technisch team aan werkt.

Behalve in Nederland gaan vandaag ook de deuren open in Duitsland, Engeland, Italië en Polen.

Over de financiën en financiële doelen zegt Hurenkamp niets. “We hebben een duidelijke weg naar het break-evenpunt en de potentie om hard te groeien.”

Begin dit jaar nam een niet bij name genoemde investeerder voor enkele miljoenen euro’s een belang in Payleven. Deze schaart zich in de groep met New Enterprise Associates, Holtzbrinck Ventures, ru-Net en Rocket Internet.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan van Gorsel

Geachte, neem aub kontakt met mij ik overweeg om payleven aan te schaffen, bvd, mvg, Jan van Gorsel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond