Deel dit artikel
-

‘Persgroep wil Wegener’

De Persgroep heeft interesse in overname van branchegenoot Wegener, die te koop staat. Dat meldt De Volkskrant op grond van betrokkenen rond het proces.

Volgens de krant is er sprake van ‘de eerste fase van een niet-bindend bod’. Eigenaar Mecom wil van Wegener af nadat plannen om een Europese groep van regionale krantenbedrijven mislukten.

Wegener, in november 1903 begonnen met een nieuws- en advertentieblad, geeft zeven dagbladen uit in het midden, oosten en zuiden van het land, naast een reeks huis-aan-huisbladen.

De overname van de totale groep zal vermoedelijk niet worden geaccepteerd door de NMa. De Persgroep is reeds eigenaar van het Algemeen Dagblad, Trouw en Het Parool en zou met Wegener erbij een te groot marktaandeel op de Nederlandse krantenmarkt krijgen. Volgens de Volkskrant zou waarom worden gesproken over het opdelen van de portefeuille.

Wat Mecom voor Wegener kan krijgen is onduidelijk: de onderneming betaalde vijf jaar geleden 800 miljoen voor Wegener. Naast De Persgroep is TMG de grootste kandidaat om Wegener over te nemen.

Als de aankoop doorgaat, zou De Persgroep ook kunnen beschikken over onlinetitels als AutoTrack.nl, DeOndernemer.nl, JobTrack.nl en Sweetdeal.nl.

Deel dit bericht

1 Reacties

Rocky Wilson

En ook de eigenaar van De Volkskrant natuurlijk…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond