Deel dit artikel
-

Philips bevestigt overname LiFi-specialist

Philips Lighting heeft eind vorig jaar onopgemerkt een Frans bedrijf gespecialiseerd in Li-Fi overgenomen. Daarbij worden ledlampen gebruikt voor data-overdracht.

Een woordvoerder van Philips bevestigt de overname van Luciom uit Colombelles aan Ledsmagazine. Acht werknemers zijn naar Philips gegaan. Philips zou 10 miljoen euro voor het bedrijf hebben betaald, maar doet daar zelf geen mededelingen over.

LiFi of Li-Fi is een technologie waarbij ledlampen worden gebruikt voor het verzenden van data via licht. De naam is een afkorting voor Light Fidelity. De term is bedacht door de Duitse natuurkundige Harald Haas.

Onderzoekers hebben met Li-Fi datasnelheden bereikt van meer dan 10Gbps, zo’n honderd keer sneller dan wifi. Een ledlamp kan per kleur 3,5Gbps aan data versturen en door gebruik te maken van de kleuren rood, groen en blauw komt de totale bandbreedte op ruim 10Gbps uit.

Philips is al langer met Li-Fi of varianten daarvan bezig. In 2015 hebben supermarkt Carrefour en Philips een experimenteel ledsysteem in gebruik genomen dat klanten naar de juiste schappen moet leiden. Met de Promo C’ou app kan de klant eerst aangeven welk artikel hij zoekt. Als dat artikel in de database is gevonden, stuurt de VLC (Visible Light Communication) technologie van Philips een code naar de smartphone. De app geeft dan op een plattegrond aan in welk schap het artikel ligt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond