Deel dit artikel
-

Rabobank wordt payment service provider

Rabobank gaat zich naar webwinkels meer profileren als een leverancier van kassa’s voor internetshops. De bank komt met een waaier aan betaalopties die online shops hun klanten kunnen voorleggen.

In januari neemt het daartoe de zogeheten Omnikassa in bedrijf. Webwinkeliers die klant zijn bij de bank kunnen als het ware via een menukaart afvinken welke betaaldiensten ze wel en niet willen bieden aan hun klanten.

Webwinkel Welog dat het nieuws als eerste bracht, weet dat er zowel bancaire als niet-bancaire betaalsystemen zullen worden ontsloten. En internationale diensten. In eerste instantie zijn betaalsystemen iDeal, MasterCard, Visa, Maestro, acceptgiro, incasso, rembours en MiniTix beschikbaar. Daar worden later ook diensten als PayPal aan toegevoegd.

Met Omnikassa kunnen winkeliers ook betalingen achteraf innen. Daarvoor werkt het samen met onder meer PostNL en Afterpay.

Mobiel afrekenen wordt ook een van de standaardopties, zowel via iDEAL als NFC. Beide technieken bevinden zich momenteel nog hooguit in de experimentele fase.

Zodra Rabobank zich op de markt begeeft met Omnikassa begint het een rol te spelen die vergelijkbaar is met die van payment service providers als Ogono, Buckaroo, Multisafepay en Adyen.

Foto: Matteo Paciotti (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Rudy van Gelderen

Interessante ontwikkeling. Even goed in de gaten houden. Ben ook benieuwd wat de andere banken gaan doen. Toch niet stil staan…?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond