Deel dit artikel
-

Reisuitgever TravMedia failliet (update)

Uitgeverij TravMedia in Hilversum, tot 2013 mede-eigenaar van Emerce, is failliet. Het bedrijf gaf niet alleen papieren tijdschriften uit, maar was ook online actief.

TravMedia bestond al sinds 1982, maar is zich gaandeweg ook online gaan oriënteren via kennisplatformen TravEcademy en TravBusinessEcademy.

Daarnaast organiseerde TravMedia Company (ook bekend als Reisrevue) verschillende evenementen, zoals de Dutch Travel Awards op de Vakdag van de Vakantiebeurs, het M!CE & Business Travel Event, de Kennistest en diverse andere events in samenwerking met klanten of met de platformen ZRN (zelfstandig reisadviseurs Nederland) en TravConnect.

Emerce werd in 2009 verzelfstandigd na een management buy out vanuit VNU Media. TravMedia werd toen voor vijftig procent aandeelhouder en de redactie van Emerce deelde het Hilversumse kantoor met de staf van Reisrevue.

In 2013 nam Axivate Capital, de investeringsmaatschappij met belangen in digital media en e-commerce, het belang over, waarna Emerce naar Amsterdam verhuisde.

Curator van TravMedia is Okkerse & Schop Advocaten in Almere. Daar laat men weten dat de oorzaak van het faillissement een scherpe omzetdaling is. De mogelijkheden van een doorstart worden onderzocht.

De directie stelt bij monde van Boy Lokhoff dat de omzetdaling het gevolg geweest van de malaise in de reisbranche in met name de afgelopen 3 jaar, waardoor veel reisagenten en touroperators verdwenen.

Inmiddels heeft de branche zich gestabiliseerd en voorziet Lokhoff met een qua kosten afgeslankte organisatie een ‘prima toekomst’ voor het (nieuwe) bedrijf. TravMagazine komt in overleg met de curator volgende week gewoon uit.

Deel dit bericht

2 Reacties

Boy Lokhoff

Beste allen,

Zie hier het bericht over de ontwikkeling op TravMagazine.nl:

Vanwege een te hoog kostenniveau en een dalende omzet heeft TravMedia, uitgever van TravMagazine, MICE Travel, TravConnect en TravEcademy zich genoodzaakt gezien afgelopen dinsdag faillissement aan te geven. Direct daarna is de curator in gesprek gegaan met derden, onder wie oprichter en oud-eigenaar Jan Lokhoff om op zeer korte termijn een doorstart te realiseren, zonder onderbreking van de uitgaven, events en activiteiten.

De directie stelt dat de omzetdaling het gevolg geweest van de malaise in de reisbranche in met name de afgelopen 3 jaar, waarin veel reisagenten en touroperators verdwenen. Inmiddels heeft de branche zich gestabiliseerd en voorziet Lokhoff met een qua kosten afgeslankte organisatie een prima toekomst voor het (nieuwe) bedrijf. TravMagazine verschijnt in overleg met de curator volgende week gewoon.

http://www.travmagazine.nl/doorstart-travmedia-in-de-maak/

Joost

Beste Boy,

Triest nieuws natuurlijk! Veel sterke en succes!

Maar jullie kosten zitten vooral in personeel. De hamvraag is dus: met hoeveel mensen gaan jullie door? En dus: hoeveel mensen raken werkloos nu?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond