Deel dit artikel
-

Snelle opkomst mobile only internetgebruikers

Bijna de helft van de gebruikers van internetbrowser Opera heeft nooit een computer gehad om mee te internetten. Ze gebruiken daar enkel hun mobiele telefoon voor.

De Noorse softwaremaker publiceert weer marktcijfers die een indruk geven van hoe het vaste en mobiele internet worden gebruikt. “Wereldwijd heeft 56 procent van de Operagebruikers enkel internettoegang via zijn telefoon. Voor niet-Operaklanten is dat 43 procent”, klinkt het in het State of the Mobile Web-rapport.

Het zijn vooral mensen in Azië en Zuid-Amerika waar de mobiele browser aanhoudend groeit in termen van marktaandeel en gebruik. De Operasoftware heeft als eigenschap dat het alle verkeer eerst op eigen servers comprimeert alvorens deze af te leveren op het toestel. Daarom heeft het bedrijf goed zicht op hoe het mobiele webverkeer zich wereldwijd ontwikkelt.

Het volume dataverkeer laat tegen het einde van 2011 een duidelijke groeiversnelling zien. Dat volume groeide met 118 procent:

Opera Mini, de mobiele browser, had eind maart 168,8 miljoen gebruikers. Dat is 64 procent meer dan een jaar geleden.

De volgende generatie mobiele internetters is anders dan de huidige, in het feit dat ze nooit een vaste computer hebben gehad en minder vermogend zijn dan de vaste klanten van Apple.

Foto: Kevin Utting (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Maurice Scholten

Internet via mobiel kan nog steeds niet op tegen de vertrouwde pc. De apps voor telefoons worden ontwikkelt om 1 of 2 functies perfect uit te voeren. De mogelijkheden zijn beperkt. Je kunt bijvoorbeeld bij een ING app alleen saldo checken en overmaken. Werkt ideaal, maar je hebt toch echt een pc nodig om je te kunnen verdiepen.

Remy Steijger

Ik ben het helemaal eens met Maurice. Zonder PC zou ik nu nog niet kunnen. Maar inmiddels ook niet meer zonder Tablet. Dat heeft echter meer met verslaving te maken. Zie ook mijn Blog, ‘Een leven zonder tablet’ http://www.remysteijger.nl/2012/04/07/een-leven-zonder-tablet/

Peter

Binnen nu en een maand of 15 zijn er meer smartphones/tablets can desktop PC’s op de wereld. Internet via mobiel zal derhalve heel snel terrein winnen. Dat banken nog niet mobile zijn zegt meer over de klantonvriendelijkheid van de banken, maar dat wisten we al.
Met name het feit dat 43 – 56% van de gebruikers ALLEEN via mobile het internet op gaat, zegt genoeg. Mobile is net begonnen, en nu al dergelijke percentages! Dat moet een signaal zijn voor banken, retailers, recruiters e.d.

Lees vooral de Whitepaper:
http://media.opera.com/media/b2b/Opera_Mini_use_and_user_behavior_white_paper.pdf

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond