Deel dit artikel
-

Staat gunt cluster Vaste telefonie aan Tele2

Tele2 versterkt zijn greep op de Nederlandse markt met een miljoenenorder van de Nederlandse staat.

Het gaat om een overeenkomst van tenminste 3,5 jaar voor de levering van vaste telefonie aan zeker tweehonderd overheidsinstellingen. Bedragen zijn formeel niet genoemd, maar schattingen gaan uit van maximaal 120 miljoen euro.

“We gaan niks over het bedrag zeggen”, aldus woordvoerder Jan Willem te Gussinklo tegen Emerce. “Maar je kunt uitgaan van 300.000 ambtenaren. Het is zonder meer een van de grootste opdrachten voor ons.”

Het van oorsprong Zweedse Tele2 startte in 1997 in Nederland, en was jarenlang weinig meer dan een carrier select-aanbieder die via de KPN lijn diensten aanbood. De laatste jaren werkte Tele2 al voor overheidsinstellingen.

Binnen de nieuwe opdracht is volgens Te Gussinklo VoiP-telefonie mogelijk, maar de tweehonderd overheidsinstellingen kunnen daarin nog hun keuze bepalen.

De grote verliezer is KPN, dat eerder dit jaar zijn bod moest intrekken van de telecomwaakhond OPTA. KPN had zich bij de aanbestedingsprocedure niet aan de regels gehouden door concurrenten niet op de hoogte te brengen van een speciale korting. KPN overweegt nog juridische stappen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond