Deel dit artikel
-

Stepstone koopt TotalJobs

Banensite Stepstone van Axel Springer neemt branchegenoot TotalJobs Group van Reed Business over voor 132 miljoen euro.

Met de overname verstevigt Axel Springer zijn positie op de Europese classifiedsmarkt. Met TotalJobs Group krijgen de Duitsers het eigendom over zeven banensites in Engeland, sites die zich richten op specifieke sectoren als hospitality, retail en IT, en het algemene TotalJobs.

TotalJobs’ sites verwerken maandelijks zeven miljoen unieke bezoekers en bevatten genereren vier miljoen vacatures sollicitaties bij 24.000 bedrijven in Engeland. Het bedrijf is winstgevend, maar Axel Springer doet geen uitspraken over de financiële resultaten van de nieuwe dochter.

TotalJobs had ook een vacaturesite in Nederland, maar die werd op 1 januari 2010 gesloten.

De banensites worden overgenomen door Stepstone. Dat valt sinds kort onder een nieuw gevormde classifiedsgroep binnen het Axel Springer-concern. Vanwege de constructie van een nieuwe bedrijf was het mogelijk om een externe investeerder aan te trekken. General Atlantic investeerde 237 miljoen euro voor dertig procent in Digital Classifieds.

Axel Springer is een uitgeverij van kranten en bladen die in de afgelopen jaar veel investeerde in opkomende en gevestigde internetbedrijven. Het gaat daarbij vooral om sites die bemiddelen tussen bedrijven in consumenten, variërend van logeersite Airbnb tot zoekmachine Shopalike en huizensites. Het Duitse bedrijf is ook mede-eigenaar van affiliatenetwerk Zanox.

Foto: Gabriele Pinto (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Rogier Visser

Klein puntje om even na te kijken > “TotalJobs’ sites verwerken maandelijks zeven miljoen unieke bezoekers en bevatten vier miljoen vacatures van 24.000 bedrijven in Engeland.”

Dit klopt niet > 4 miljoen vacatures is een beetje veel!

Erwin Boogert

Dank Rogier, dat was idd verkeerd. Nu gecorrigeerd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond