Deel dit artikel
-

Tele2 gaat analoge televisie aanbieden

Tele2 zegt klaar te zijn om analoge kabel aan consumenten aan te bieden. Sinds 1 januari is het mogelijk om analoge kabeltelevisie als wederverkoop product te leveren. Het bedrijf wacht nog op een concreet aanbod van kabelmaatschappijen.

Tele2 heeft haar interesse al kenbaar gemaakt bij UPC en Ziggo en hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen per wanneer en tegen welke voorwaarden zij analoge kabel kan gaan aanbieden, zo laat het bedrijf weten.

Tele2 zegt zich al jaren sterk te maken voor echte vrijheid voor consumenten bij de keuze van hun tv-aanbieder. Openstelling van de analoge kabel is daarbij van groot belang. ‘Wij bieden dan niet langer alleen digitale televisie, maar geven consumenten ook de kans om gebruik te maken van televisie op andere plekken in hun huis. Tijdens de korte openstelling in 2010 bleek al dat zeer veel consumenten geïnteresseerd zijn in een alternatief voor hun kabelmaatschappij.’

Deel dit bericht

7 Reacties

Dirk

Klinkt als een goede stap in het openstellen van de kabel markt. Ook wij merken en horen dat veel consumenten meer vrijheid willen in de keuze voor een kabelmaatschappij voor hun internet en tv.

Arne

Ben ik 20 jaar terug in de tijd gegaan? Analoge tv, daar zit toch niemand meer op te wachten?

Dirk

@Arne. Het gaat erom dat Tele2 toegang krijgt tot deze kabel, waar UPC en Ziggo nu het alleenrecht op hebben in Nederland. Via deze kabel kunnen dus ook digitale diensten worden aangeboden.

Redactie Emerce

@ Dirk, dat is niet juist. Tele2 mag alleen analoge tv aanbieden. De concurrentie op het gebied van digitale tv is volgens de autoriteiten groot genoeg. Tele2 biedt immers al digitale tv aan via DSL.

Jan

Leuk dat de autoriteiten vinden dat er genoeg aanbod is voor digitale tv. Maar als hoe dan ook blijven een aantal faal bedrijven de kabel volledig in handen houden. Terwijl de consument juist aangeeft graag te willen kiezen. Maar feit is dat indien je voor tv, telefoon en internet één kabelaanbieder wilt je helemaal niets kunt kiezen! Dus de autoriteiten bepalen wat ik wel en niet mag kiezen, inplaats van dit aan de markt zelf over te laten.

Vroeger werd PTT (nu KPN) verplicht om hun infrastructuur voor andere partijen open te stellen, waarom blijft de overheid zo sterk vasthouden dat dit op de kabel maar niet mag gebeuren.

Zal wel iets met een hele sterke lobby (steekpenningen) te maken hebben.

Dirk

@ Emerce Dat is juist, zo was het ook bedoelt. Reactie was alleen verkeerd geformuleerd.

Henk

De vraag is of dit überhaupt de kabelmarkt gaat openen aangezien Tele2 met UPC en Ziggo moet samenwerken om de infrastructuur te kunnen gebruiken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond