Deel dit artikel
-

Telefónica en KPN praten over Duitse markt

Het Spaanse Telefónica en KPN zijn gesprekken gestart over gezamenlijk gebruik van hun netwerken in Duitsland. Op die manier zouden kosten kunnen worden gespaard. Dat meldt de Financial Times.

KPNs E-Plus is de vierde aanbieder van mobiele telefonie in Duitsland, terwijl Telefónica (O2) een derde positie inneemt.

Telefónica onderhandelde afgelopen zomer al met KPN, toen over een mogelijke fusie ter waarde van twintig miljard dollar, om te voorkomen dat América Móvil zijn belang in KPN zou vergroten.

Gedeelde faciliteiten zijn alleen niet erg populair bij antimededingingsactiviteiten, maar voor Telefónica zijn kostenbesparingen belangrijk. Het bedrijf probeert zijn schulden terug te brengen, onder meer door zijn Ierse belangen te verkopen.

Afgelopen woensdag kreeg het bestuur van KPN steun voor het op orde brengen van de financiën het bedrijf van een kapitaalversterking van in totaal vier miljard euro. Daarvan komt één miljard uit een uitgifte van hybride leningen en de rest uit een claimemissie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond