Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org toetst financiële huishouding leden

Thuiswinkel.org gaat de financiële huishouding van leden structureel monitoren. Dat doet de belangenvereniging met behulp van kredietbeoordelaar Graydon. De continue toets moet tot meer zekerheid leiden van consumenten, zo werd bekendgemaakt op de Webwinkel Vakdagen.

Directeur Wijnand Jongen noemde de financiële monitoring een jaar geleden al een logische vervolgstap op de juridische certificering voor het Thuiswinkel Waarborg. De toets moet tot meer zekerheid leiden. De consument moet ervan uit kunnen gaan dat de leden hun financiële zaakjes op orde hebben. Zo wil de brancheorganisastie de cowboys en snelle geldmakers buiten de deur houden.

Aanvankelijk was het de bedoeling om de financiële screening per begin dit jaar op te nemen in de certificering van leden. Zover is Thuiswinkel.org nog niet: in 2012 wordt proefgedraaid met de financiële toets.

Voorheen werd alleen de financiële huishouding van nieuwkomers getoetst. Nu gebeurt dat structureel met alle circa vijftienhonderd leden van Thuiswinkel.org.

De Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg maakt gebruik van de dagelijkse monitoring door Graydon, kijkt naar klachten die binnenkomen en naar de betalingen die leden aan aan de vereniging hebben te voldoen. Bij signalen kan worden ingegrepen, bijvoorbeeld door het Thuiswinkel Waarborg weg te halen of garanties overeen te komen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond