Deel dit artikel
-

Tweede Kamer tegen dierenhandel op Marktplaats

Het ziet ernaar uit, dat dierenhandel via Marktplaats.nl verboden zal worden. Een meerderheid in de Tweede Kamer is daarvoor.

Dat bleek afgelopen weekend uit een rondgang langs verscheidene politieke partijen voor het VARA-radioprogramma Vroege Vogels. Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren: “Nu er een meerderheid is, ga ik mijn motie tegen internethandel van dieren nog een keer indienen.”

Wanneer dat plaatsvindt, houdt Ouwehand tijdens de uitzending in het midden. Het kabinet is tot na de zomer demissionair waardoor de reguliere procedures anders lopen dan gebruikelijk. Ook op de site van haar partij is geen duidelijkheid te vinden over de intenties.

Vroege Vogels hield afgelopen weken een petitie onder zijn kijkers en luisteraars. Daarop tekenden ruim 33.000 mensen in. Dat bleek genoeg om een eerdere minderheid in de kamer op te rekken tot een meerderheid.

De programmamakers stellen: “Op Marktplaats vindt een levendige handel plaats in wilde dieren. Uilen, eekhoorns en slangen staan gewoon tussen het speelgoed en het tweedehands tuinmeubilair. Het welzijn van deze dieren is ernstig in het geding. Bovendien werkt de verkoop illegale handel en roof uit de vrije natuur in de hand.”

PvdA, SP, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PVV en CDA gaan staatssecretaris Henk Bleker vragen haast te maken met de publicatie van een lijst dieren die niet meer via internet mogen worden verhandeld.

Foto: Taro the Shiba Inu (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

SX

Prima initiatief, dieren verhandel je niet op internet. Bovendien is meer dan de helft malafide, kreupele doorgefokte dieren.

Directie van BiedNu BV

Ook biednu.nl zal eens kritisch kijken naar de rubriek levende dieren en deze wellicht schrappen. Wij houden wel streng toezicht.

Chilli

Ik begrijp dit niet goed.

Waarom mag er geen aanbod meer via marktplaats plaatsvinden? Werk het via de krant beter of kan er dan beter toezicht gehouden worden? Lijkt mij van niet. Hoe moet het volgens de partij van de dieren dan gebeuren?

Het gaat toch om huisdieren, of is de bijgeplaatste foto een beetje verkeerd gekozen?

Edit: de link volgende blijkt het om WILDE dieren te gaan…duh!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond