Deel dit artikel
-

Vaste telefoon groeit nog steeds

De vaste telefoonlijn is nog niet dood: de markt groeide in het eerste kwartaal van 31.000 verbindingen, aldus Telecompaper. Daarmee komt het totaal op 6 miljoen.

Die groei is opmerkelijk, want sinds 2006 zal de markt in een dip. Volgens Telecompaper is het vooral VoiP dat de markt stuwt. Het aantal aansluitingen voor consumenten steeg 2,7 procent. En het zijn vooral de kabelaars die de nieuwe abonnees mogen verwelkomen.

Wel nam het aantal PSTN/ISDN-verbindingen af tot 1,29 miljoen lijnen.

Telecompaper heeft zijn verwachtingen voor 2012 naar boven bijgesteld. Men houdt rekening met een verdere groei van 0,9 procent, waarbij VoiP de PSTN/ISDN-lijnen verder zal vervangen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Remco

Gezien de 3-in-1 pakketten markt flink aan het groeien is bij de kabel en ADSL bedrijven zal het aantal telefoonlijnen voorlopig nog wel toenemen. Zeker omdat het voor de consument net zo duur of duurder is wanneer men alleen Televisie + Internet neemt qua abonnement. De vraag die men misschien moet stellen is: hoeveel van deze lijnen word er actief gebruikt?

Mark Vletter

“eerste kwartaal van 31.000 verbindingen” ->
“eerste kwartaal van 2012 met 31.000 verbindingen”

“zal de markt in een dip” ->
“zat de markt in een dip”

En voor de volledigheid:

VoIP lines are expected to grow around 9 percent during 2012, driven by more operators offering triple-play packages via multiple networks.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond